avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Tranzactii imobiliare persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Tranzactii imobiliare persoana fizica

Sunt o persoana fizica inregistrata la adm fiscala cu cod valid de tva.In cursul anului am cumparat de la o persoana juridica mai multe locuite dintr-un bloc construit de curand.Am dedus tva de 24% conform legii. Intrebarea mea este daca pot revinde aceste locuite cu TVA 5%, in ce conditii si daca la sfarsitul anului se aplica 16% respectic 5.5% impozit venit si fd sanatate la tranzactiile de mai sus. Mentionez ca mai tb sa platesc si 2% din valoarea de vanzare la notar, aceasta cheltuiala este deductibila la calcului venitului impozabil?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 12:57, 17 Noiembrie 2014
Da, se poate cu 5 % daca se respecta regulile de vanzare ( pers sa fie eligibile pt 5%)
In legatura cu restul, ma scuzati dar trebuie cercetat bine...
Din cate stiu eu - dar nu m-am interesat prea bine in lege -
sanatate : 5.5 se plateste daca este singurul venit
cas este optional.
In legatura cu cei 2 % : D 200 nu o depuneti pe cote forfetare? Daca sunteti in sist real, deduceti. In cote forfetare, nu( ca automat se deduce 20%)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva SDENYS23 SDENYS23 buna seara am și eu o întrebare dacă pentru o mașină sa dedus tva de către o persoana juridica și acesta o revinde este obligat sa restituie tva-ul ? (vezi toată discuția)
Obligatiile pfa fata de bs si bass(fonduri) ContSters109653 ContSters109653 Caut sa gasesc un raspuns competent si corect vis a vis de obligatiile unei persoane fizice autorizate care obtine venituri in sistem real . Multumesc (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare : avans deductibil? BloodDivine BloodDivine Buna ziua, Precizez ca am cautat pana acum pe forum raspuns la intrebarea mea, insa nu am gasit pana acum. Speta este urmatoarea : 1. Sunt titularul ... (vezi toată discuția)