Buna ziua,
as avea si eu o mica nelamurire legata de fisa fiscala...dupa aproape 3 luni de zile de la angajare, azi ne-au venit si noua aceste fise.
Problema mea este: pe fisa fiscala, pe langa datele mele si ale firmei apar doar stampila si semnatura angajatorului,atat! Este normal sa apara asa, mie una nu imi ofera nici o credibilitate/valoare.
Mai ales ca nici contractul de munca nu l-am primit inca, si au trecut 3 luni aproape de la angajare #-o..tind sa cred ca nici nu exista desi ei sustin sus si tare ca vaaai cum sa nu existe, doar ca nu ne-au ajuns inca X-(
Ce sa mai cred?! :((
In ceea ce priveste fisele fiscale :
-termenul de depunere al FF la AFP este 28.02.2011,deci nici nu conteaza ca sunteti angajat de 3 luni
-angajatorul intocmeste FF in doua ex.:unul pt firma + unul pt salariat .Ex salariatului va fi semnat si stampilat de reprezentantii angajatorului, deci este corect asa .Pe ex.firmei va vor solicita semnatura de primire a exemplarului d-voastra.
-la Admin.Fin.de care apartine firma se vor depune doua Borderouri + discheta , angajatorul primind pt el un formular de Borderou vizat de AFP.Acel Borderou ramane la angajator si nu la angajati.
Puteti cere sa va arate Borderoul , sa verificati ca apareti si acolo cu datele din fisa pe care o aveti.
Fisa fiscala este corecta asa cum ati primit-o.
Faptul ca ati primit o fisa fiscala inseamna ca aveti contract de munca probabil din decembrie 2010 altfel nu primeti o fisa fiscala pentrul anul 2010.
Pe aceea fisa fiscala este trecuta si data cand ati inceput activitatea in firma respectiva si venitul brut realizat in luna respectiva.