avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare

Lucrez intr-o institutie publica, (am statut de personal contractual) si in anul 2009 am beneficiat de salariu de merit. Dupa aparitia L 330/2009, unde se stipula ca: "Art.30. – (1) Începând cu 1 ianuarie 2010 sporurile, acordate prin legi sau hotarari ale
Guvernului, şi după caz indemnizaţiile de conducere, care potrivit legii făceau parte
din salariul de bază, din solde, respectiv din indemnizaţiile lunare de încadrare,
prevăzute în notele din anexele la prezenta lege, se intoduc în salariul de bază, în
solde, respectiv în indemnizaţiile lunare de încadrare acordate în luna decembrie 2009,
atât pentru personalul de execuţie, cât şi pentru funcţiile de conducere", nu mi-a fost inclus si salariu de merit in salariul de baza. Nu la fel s-a procedat si cu alti colegi de ai mei, carora le-au fost incluse toate sporurile, inclusiv salariul de merit. Acest lucru l-am aflat abia acum, cand s-a dat de gol cineva. Oare acum, dupa ce a trecut atata timp si a aparut o alta lege a salarizarii bugetarilor, cu aplicabilitate anul viitor, mai pot sa fac ceva si sa-mi fie inclus salariul de merit in salariul de baza si eventual sa cer si acordarea drepturilor retroactiv?
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 11:03, 28 Februarie 2011
Incepand cu luna ianuarie 2010 nu s-a mai acordat salariul de merit pentru salariatii institutiilor bugetare. Daca a-ti avut incheiat Contract Colectiv de munca la nivel de institutie valabil si pentru anul 2010 iar la clauze era stipulat ca beneficiati inclusiv de salariu de merit si in anul 2010, atunci da. ( exp. Daca actul administrativ de acordare a salariului de merit s-a acordat in luna iunie 2009 pentru o perioada de 12 luni adica s-a prelungit si in anul 2010 pentru perioada de 6 luni ianuarie -30 iunie 2010 se acorda salariul de merit inclus in salariul brut de baza conform Legii 330/2009). Daca a fost prevazut pentru o perioada de 6-12 luni pana la finele anului 2009, incepand cu luna ianuarie 2010 salariul brut de baza s-a calculat fara a se lua in calcul salariul de merit de la nivelul lunii decembrie 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea legii salarizarii unice staicubi staicubi In luna decembrie am fost promovata ca urmare a terminarii studiilor superioare. Vechiul salariu era de 1368, noul salariu este de 1710, dar sporul de noapte ... (vezi toată discuția)
Stabiliere salariu 01.01.2010 alexandru andra alexandru andra Buna ziua: Am o nedumerire si anume: Institutie publica-locala- salariu incadrare dec 2009-639(referent III A 2) -sal merit 15%; -spor cond v ... (vezi toată discuția)
Se aplica sau nu legea 330/2009 de la 1 ianuarie? bora_alexx bora_alexx ce credeti se aplica sau nu legea salarizarii unice de la 1 ianuarie? chiar daca aceasta a fost promulgata si nu are efect retroactiv ne poate afecta in un fel ... (vezi toată discuția)