avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Remunerarea pe durata perioadei de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Remunerarea pe durata perioadei de proba

Buna ziua
as dori sa stiu daca
1. o societate comerciala poate intrerupe acum fara preaviz un contract aflat in perioada de proba
si
2. daca pentru perioada pana la intreruperea contractului din perioada de proba angajatul are dreptul sa fie remunerat (sau ramane munca voluntara...?)

Astept raspunsul dvs. Multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 13:48, 25 Februarie 2011
Buna ziua.
Am sa va raspund punctual:
1. Da, in temeiul acestei prevederi legale din Codul Muncii:
Art. 31(4^1) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
2. Da, in temeiul urmatorului aliniat din cadrul aceluiasi articol:
(5) Pe durata perioadei de probă salariatul se bucură de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă. aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca (perioada de proba) plus mobile plus mobile Buna ziua, trebuie sa fac contracte de munca pe perioada nedeterminata la 3 angajati, pot sa le pun la toti trei perioada de proba 90 zile / executie ... (vezi toată discuția)
Este necesar preavizul de 15 zile in cazul demisiei in perioada de proba? Beauty Beauty Buna seara Va rog frumos sa-mi raspundeti la intrebarea privind obligativitatea mea de a sta in preavizul de 15 zile deoarece nu-mi place ceea ce fac si as ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba pt muncitorii necalificati delia25 delia25 Conform noului cod al muncii muncitorii necalificati ce perioada de proba vor avea? Multumesc. (vezi toată discuția)