avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrare prin efractie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrare prin efractie

Buna ziua,
va rog mult, vreau sa stiu daca am dreptul de a afla de la politia de care " apartin" , date despre infractorul prins, care a patruns prin efractie, in miezul noptii, in locuinta noastra !

Este in limite legale sa-i cer politistului sa-mi arate declaratia infractorului ?.

Este legal sa pot pune intrebari infractorului, sa stiu numele lui, locul si data judecarii procesului ?

Mentionez ca dupa 2 luni de la spargere a fost prins, iar politia l-a adus in fata casei noastre, i-a facut o poza cu casa , apoi l-a urcat in masina si a plecat !

va multumesc !

va multumesc !
Cel mai recent răspuns: danju , utilizator 17:06, 26 Februarie 2011
Multumes pentru lamuriri !

O sa merg luni la sectia de politie sa ma interesez .
Mai mult decat despagubirea materiala, doresc, daca o sa mi se dea voie, sa-i pun cateva intrebari infractorului si bineinteles ma intereseaza raspunsurile .
Desi politia care ancheteaza mi s-a parut ca-mi refuza a-mi da amanunte ..., acum daca am aflat ca am un drept legal sa le cer, o sa o fac .

Nu-mi era clar daca reconstituire-, inafara de declaratie scrisa amanuntita,- insemna implicit si venirea la fata locului cu infrcatorul si reconstituirea spargerii, efectiv !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila C-Danuta C-Danuta In urma cu 6 luni, 2 adolescenti au patruns in locuinta parintilor si a mea, sustragand unele bunuri. Am sesizat politia, in scurt timp cei doi au fost prinsi, ... (vezi toată discuția)
Furt calificat - parte vatamata, declaratii, recuperare prejudiciu anla2 anla2 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri si daca se poate si cu unele sfaturi, in urmatoarea situatie: Anul trecut in iunie am lipsit mai mult de ... (vezi toată discuția)
Audierea martorilor in faza de cercetare penala Constantin-Sinel MARIN Constantin-Sinel MARIN Buan ziua! Am depus o plangere prealabila de punere in miscare a actiunii penale la parchet. Parchetul a transmis plangerea la Postul de Politie. In ... (vezi toată discuția)