avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte civila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte civila

In urma cu 6 luni, 2 adolescenti au patruns in locuinta parintilor si a mea, sustragand unele bunuri. Am sesizat politia, in scurt timp cei doi au fost prinsi, s-a procedat la reconstituirea faptei. Am recuperat telefonul mobil si un aparat foto, dar nu si bijuteriile. Am declarat in scris in fata politiei ca nu am nici o pretentie de la cei 2, ca nu sunt de acord sa ma constitui parte civila, insa sunt citata ca parte civila in proces penal . Am inteles ca trebuie sa ma prezint. Pot renunta la orice pretentii in fata instantei, in ziua cand are loc procesul? Mentionez ca cei 2 au facut mai multe furturi, insa eu apar ca singura parte civila+alte 10 parti vatamate.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:25, 10 Noiembrie 2011
da, faceti precizarea ca nu doriti sa va constituiti parte civila, intrucat prejudiciul a fost recuperat
Ati putea pur si simplui sa ramaneti si parte civila pt a va recupera si restul pagubei si cheltuielile judiciare, dar daca nu doriti acest lucru, bineinteles ca puteti spune in fata instantei ca nu doriti sa va constituiti parte civila sau ca renuntati la a va constitui parte civila si astlef nu aveti nicio pretentie
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frate decedat -- eu ce pot face? cristeaaugustin35 cristeaaugustin35 Buna ziua tuturor. Cineva a accidentat mortal pe fratele meu in sept anul trecut. Sa intervenit prin societatea de asigurari sa intervina repede cu niste ... (vezi toată discuția)
Constituire de parte civila in cadrul procesului penal imihai76 imihai76 Buna ziua! Respectuos va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea speta. Sunt parte vatamata in cadrul unui dosar penal si m-am constituit si parte civila ... (vezi toată discuția)
Furt din auto - hoti prinsi ministru_ ministru_ Buna seara! Saptamana trecuta mi-a fost sparta masina din fata blocului si mi s-a furat un gps si un detector de radar. Am fost la politie, am dat o ... (vezi toată discuția)