avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot pleca in alt oras dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot pleca in alt oras dupa divort


Vreau sa divortez de sotul meu ,dar vreau sa stiu daca pot pleca cu copilul in alt oras dupa divort fara acordul lui,in cazul in care va avea drept de vizita.
Fetita are 4 ani.
Eu sunt de acord sa o vada pe fetita ,in prezenta mea dar sunt impotriva sa o ia el pentru 2 zile pe luna,de exemplu.Nu am incredere in el. Se poate da copilul tatalui intr-un wekend,daca eu ca mama ma impotrivesc ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raza de soare , utilizator 23:50, 23 Mai 2008
Puteti sa plecati cu copilul in orice oras din tara, dupa divort.
Instanta este cea care stabileste programul de vizita al tatalui. Dvs puteti arata instantei de judecata programul de vizitare pe care il agreati, iar pe baza probelor (martori si interogatoriu) instanta va stabili care este programul de vizitare in interesul copilului.

Puteti pleca in alt oras cu fetita dupa divort, daca o sa va fie incredintata spre crestere si educare.
Daca nu exista deja stabilit un program de vizitare puteti interzice tatalui sa ia minora la domiciliul sau 1 wk pe luna.
In ipoteza in care acesta solicita in instanta stabilirea unui program pentru a avea legaturi personale cu minora puteti sa va opuneti cu argumente la programul solicitat de acesta.
Puteti sa propuneti dvs. un alt program.
Judecatorul , dupa ce analizeaza toate probele ce se vor administra, poate sa stabileasca un program asa cum a fost el propus de reclamant, un program asa cum l-am propus dvs. sau, varianta a 3-a, sa fixeze un program diferit de ce ati cerut dvs., partile.
Intotdeauna primeaza interesul minorei, mai putin "razboiul" dintre dvs. partile.
Daca nu respectati hotararea instantei, dupa ce aceasta ramane definitiva si irevocabila, tatal poate face executare silita prin intermediul unui executor judecatoresc.
Ca sa inteleg mai bine, in ce consta aceasta neincredere in tatal fetei?
Ca sa vedem cate sanse legale aveti ca sa motivati programul de vizitare cu luarea ei la domiciliul tatalui...
Multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Neincrederea in el vine de la faptul ca ( am sa dau citeva exemple ,cu toate ca ar fi multe de spus): de 2 ori a vrut sa-i de-a pantalonasii jos si s-o bata la funduletul gol, prima data fetita mea avea 2 ani si jumate ,a doua oara avea 3 ani .Nu s-a intimplat nimic pentru ca eram acolo si nu lam lasat.Eu sunt impotriva bataii la copii.
O alta intimplare a fost cind fetita se juca la intrerupator.Se urcase pe fotoliu si-l stingea,apoi il aprindea.Eu eram la bucatarie.Si am auzit cind o certa.Cind am intrat in camera,el cauta surubelnita sa desfaca intrerupatorul ca sa nu mai aiba ce sa aprinda ( asta spunea el) .Dar fetita oricum ajungea la intrerupator ,si atunci ce s-ar fi intimplat ar fi prins firele de acolo cu degetelele sa se electrocuteze.Nu la mai desfacut pentru ca iam spus ce urma sa se intimple si nu e normal ce vrea sa faca.
Si inca o intimplare ( cu toate ca sunt multe ) eram cu el ,amindoi in picioare si discutam.Fetita a venit si s-a prins cu minutele de picioarele lui si tragea de el ca sa-i acorde atentie.El s-a enerevat pentru ca a fost deranjat si pur si simplu ia facut brinci ,ca sa nu mai stea linga picioarele lui.Fetita normal ca s-a dezechilibrat si a cazut .In spatele ei era topoganul si a cazut cu capul de topogan.Nu s-a lovit foarte tare ,dar daca era ceva ascutit acolo ,ce s-ar fi putut intimpla...
In afara de aceste intimplari,el niciodata nu a cautat sa petreaca timpul cu fetita,daca face pipi sau caca ma striga pe mine,chiar daca eu sunt in bucatarie.Daca eu trebuie sa ajung in oras ,o las la mama .El sta foarte mult timp in fata calculatorului.Joaca unrial ,starcraft (nu stiu daca am scris corect),tot felul de jocuri.S-a izolat de lume,nu iasa cu mine si fetita in parc.Cred ca din cauza ca petrece foarte mult timp in fata calculatorului s-a schimbat atit de mult.Daca fetita vine la el cind e la calculator o repede ,ca trebuie sa termine jocul.
Iar in ceea ce priveste comportamentul lui fata de mine: acum un an am descoperit ca intrase pe un sait sa-si caute jumatatea,el fiind un barbat casatorit cu copil.A inceput sa-mi vorbeasca foarte urit,nu ma mai respecta ,de 2 ori mi-a pus mina la git si ma impins in perete. Iar acum 3 zile ( si asta a fost cireasa de pe tort,zic eu) a dat in mine pentru prima oara in fata copilului.Eu apoi am trimis copilu la ea in camera la desene animate si m-am intors la el .Eram revoltata ca ridicase mina la mine si mai ales ca era si copilul de fata,ne-am luat la cearta dupa care el pentru a 3-a oara mi-a pus mina la git si m-a impins pe pat amenintindu-ma ca daca vrea el ma omoara.Atunci mi-am dat seama ca in acel moment nu se mai poate controla si am incetat sa ma mai cert cu el, tocmai pentru a iesi el din acea stare.
Parintii mau sfatuit ca decit sa traumatizez si copilul ,asistind la scene de genu asta,sau doamne fereste sa ma gaseasca moarta in casa ca nu se poate el controla....mai bine sa-l las si sa-mi refac viata.
Deocamdata atit mi-a venit in mine,cred ca deja am scris prea mult.
Multumesc de intelegere si daca doriti si alte raspunsuri din partea mea ,pentru a ma putea ajuta ,va rog sa ma intrebati
Mai trebuie sa mai mentionez faptul ca fetita a fost crescuta nuami de mine,nu ma ajutat nimeni ... doarme numai cu mine ,urmeaza si un tratament special pentru prevenirea astmului bronsic,de care sotul habar nu are cum se administreaza.
Vreau sa va mai rog din suflet sa ma sfatuiti cu ar fi mai bine sa fac.
El spune ca-mi lasa mie copilul.In cazul acesta ,in cererea de divort este bine sa scriu doar ca fetita vreau sa ramina in custodia mea sau ar fi bine sa adaug si ca ii dau si lui dreptul de vizita dar la domiciliu meu.Ma gindesc pe parcurs sa nui vina alte idei si daca apuca sa semneze ca vine doar la domiciliu meu atunci va ramine asa.
Nu stiu cum este mai bine,eu vreau sa-si viziteze fetita,pentru ca ea il iubeste si pe el in egala masura,dar sa fie in prezenta mea .
Multumesc din suflet pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Program de vizita raza de soare raza de soare Am terminat divortul. El a cerut copilul 1 luna in vacanta de vara,1 saptamina in vacanta de iarna si 2 wekenduri oe luna la domiciliu lui El NU a adus ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului vitreg, fiind tata legal in certificatul de nastere.... laur87 laur87 Buna ziua, am urmatoarea problema si as dori sa stiu ce seanse am de castig sau ce solutie sa aleg: Eu si sotia mea cand ne-am apropiat avea o fetita de 1 ... (vezi toată discuția)
"reincredintare minor" Teodora77N Teodora77N Povestea mea este urmatoarea: Am divortat acum doi ani si jumatate Eu am intentat actiunea de divort, am cerut desfacerea casatoriei din culpa comuna, ... (vezi toată discuția)