avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot pleca in alt oras dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot pleca in alt oras dupa divort


Vreau sa divortez de sotul meu ,dar vreau sa stiu daca pot pleca cu copilul in alt oras dupa divort fara acordul lui,in cazul in care va avea drept de vizita.
Fetita are 4 ani.
Eu sunt de acord sa o vada pe fetita ,in prezenta mea dar sunt impotriva sa o ia el pentru 2 zile pe luna,de exemplu.Nu am incredere in el. Se poate da copilul tatalui intr-un wekend,daca eu ca mama ma impotrivesc ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raza de soare , utilizator 23:50, 23 Mai 2008
In privinta mutarii in alt oras, da, puteti pleca oricand dupa divort, iar cu ceea ce ati relatat despre relatia dintre sotul dvs si minora, aveti toate sansele sa va fie incredintata. Expuneti instantei motivele astfel cum ni le-ati descris si noua, aduceti si martori care sa sustina afirmatiile dvs si totodata solicitati un program pe placul dvs de vizita. Ar fi bine sa nu cereti acest lucru daca sotul nu solicitat nimci in acest sens instantei. El trebuie sa-si "ceara" drepturile, nu sa i le oferite dvs. Daca el nu are nici o pretentie in acest sens, nu are sens sa va complicati.
In privinta programului de vizita al copilului, puteti sa discutati cu el si sa stabiliti un program de comun acord. Acest program il puteti prezenta instantei de judecata, wl va produce efecte numai daca a fost incuviintat de instanta judecatoreasca.
Doamna, ma indoiesc de faptul ca veti obtine un program de vizitare numai la domiciliul dv. ori numai in prezenta dv.
Nu vor tine aceste motive si nu vad nici eu in ele un motiv sa traumatizati fetita in anii ce vin, prin faptul ca nu-si va crea o relatie cu tatal ei.
Va fi foarte greu pentru fetita fara o figura paterna... Fetitele au incredere in tatii lor, ei sunt acei oameni care li se par puternici si in prezenta carora nu li se poate intampla nimic.
Nu puteti induce ideea ca tatal tau e ca orice tata, da' nu avem incredere sa stai singur cu el. Asta pentru ca, fata de copil, a avut unele reactii mai dure, asa cum au toti tatii.
Toti copiii mici vad in tata pe care care are autoritate si in mama pe cea care ii apara. Exceptiile sunt minore.
Asa incat, sunteti standard, in ochii legii, din aceste puncte de vedere.
Am vazut copil luat de tata acasa la un an si jumatate, fata are 4 ani...

Referitor la astmul ei, nu exista tratament preventiv in astm, dealtfel nu exista un tratament al acestei boli, exista doar ameliorare a starii generale, ajutor dupa ce astmul deja s-a instalat. Asta pentru ca nu se cunosc foarte precis cauzele acestei boli, pentru ca nu se stie cat e genetic si cat din cauza factorilor de mediu... de aceea nu se poate preveni.
Che Guevara avea astm si a fost luptator in trupe de gherila... :D
Deci numai dupa aparitia crizelor se face tratament...
Iar acesta nu e dificil, consta in doua medicamente mari si late astazi, unul pastile, unul praf inhalatoriu... Si mai e sprayul inhalatoriu, ventolinul, care se foloseste numai la nevoie.
Ma indoiesc de faptul ca un barbat nu se poate descurca. E atat de simplist tratamentul azi, ca si copilul se va descurca peste un an... singur.

In concluzie, va recomand s ava intelegeti cu el referitor la un program de vizita. Daca va fi violent cu fetita, atunci aceasta nu va voi sa mai mearga la el in vizite si nu se va putea trece peste vointa ei.
Dar cred ca e buna o relatie cu tatal ei.
Va multumesc pentru raspuns.
Am discutat cu tatal fetitei mele si iam propus sa vina sa o vada ori de cite ori doreste,pentru ca si eu vreau sa se pastreze legaturile,dar am stabilit impreuna sa fiu si eu prezenta,sa iesim impreuna toti 3 sau sa vina la mine sa petreaca timpul cu fetita.
In legatura cu prevenirea astmului,eu nu ma pricep prea bine,dar 2 medici pediatri au cazut de acord sa foloseasca sprayul inhalator ventoline si becotide si sa ia un medicament care acum imi scapa denumirea.Spuneau ca din cauza ca face de fiecare data laringita sau bronsita sau amindoua deodata este bine sa faca acest tratament sa nu se ajunga la complicatii.
Va multumesc inca o data pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita raza de soare raza de soare Am terminat divortul. El a cerut copilul 1 luna in vacanta de vara,1 saptamina in vacanta de iarna si 2 wekenduri oe luna la domiciliu lui El NU a adus ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului vitreg, fiind tata legal in certificatul de nastere.... laur87 laur87 Buna ziua, am urmatoarea problema si as dori sa stiu ce seanse am de castig sau ce solutie sa aleg: Eu si sotia mea cand ne-am apropiat avea o fetita de 1 ... (vezi toată discuția)
"reincredintare minor" Teodora77N Teodora77N Povestea mea este urmatoarea: Am divortat acum doi ani si jumatate Eu am intentat actiunea de divort, am cerut desfacerea casatoriei din culpa comuna, ... (vezi toată discuția)