avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal

Exista urmatoarea situatie: proces penal pentru furt calificat, 3 inculpati,o parte civila care solicita recuperarea prejudiciului de 300 milioane.Procesul este in derulare.
Unul din inculpati doreste sa plateasca partea lui din prejudiciu,desi nu stie care ar fi aceasta.Cum trebuie sa procedeze si il avantajeaza in vreun fel aceast demers?Va scapa el si de partea penala a procesului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bbt , utilizator 17:52, 25 Februarie 2011
De partea penala a procesului nu scapa , dar poate sa repare prejudiciul cauzat de catre acesta in cuatumul acceptat de partea vatamata cu mentiunea anexarii la dosar a unei declaratii din partea acesteia ca inculpatul si-a onorat obligatiile civile si nu mai are pretentii de la acesta . repararea partii sale din prejudiciul cauzat concomitent cu recunoasterea faptei comise , ii vor reduce limitele pedepsei si va obtine cel mai probabil o pedeapsa cu suspendare .
Inculpatul despre care am scris nu a furat nimic,a avut nesansa sa fie in locul acela atunci cand altii au furat si este printre suspecti.El s-a gandit ca in perioada procesului a pierdut bani cu avocat,cu zilele lipsa de la serviciu si a avut stres si nopti nedormite.Facandu-si un calcul ,a zis ca mai bine ar da banii-partea care i-ar reveni lui si ar termina.
Vreau sa mai intreb ,in cazul in care va fi si el gasit vinovat,pe langa inchisoare,mai trebuie sa dea si banii partii civile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

recuperarea prejudiciului de la persoane care nu sunt inculpate Corina1234 Corina1234 Bună ziua! Vă rog să mă ajutati sa-mi clarific următoarele aspecte referitoare la actiunea civilă in procesul penal Se poate solicita obligarea in ... (vezi toată discuția)
Citatie de la judecatorie ile1075 ile1075 Buna ziua! Am primit o citatie de la judecatorie prin care sunt chemata in instanta , in calitate de parte civila in proces cu x, y si z in calitate de ... (vezi toată discuția)
Se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? outlander outlander Buna ziua As dori sa va intreb daca se plateste taxa judiciara de timbru si timbru judiciar intr-un proces penal pe latura civila? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)