avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract formare profesionala

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Am solicitat angajatorului sustinere financiara pentru a putea urma un program MBA. Mi-a aprobat cererea pentru 25% din suma ceruta si la 2 luni mi-a spus ca va trebui sa semnez un contract prin care ma oblig sa nu parasesc firma pe o perioada de 2 ani. Cursurile sunt in weekend si nu influenteaza sub nici o forma timpul de lucru. Imi puteti spune ce valoare legala are acest contract?
Cel mai recent răspuns: ramo80 , utilizator 09:19, 1 Martie 2011
emiltatu a scris:

Imi pare rau, dar tot nu ati inteles. Nu explic de trei ori. sigur ca toti le putem posta, insa nu toti stim a le interpreta.


:offtopic:
Asta este parerea dvs .... va rog a inceta cu atacurile la persoana, intrucat eu nu am facut nicio afirmatie la adresa dvs .
freeelis a scris:

emiltatu a scris:

Imi pare rau, dar tot nu ati inteles. Nu explic de trei ori. sigur ca toti le putem posta, insa nu toti stim a le interpreta.


:offtopic:
Asta este parerea dvs .... va rog a inceta cu atacurile la persoana, intrucat eu nu am facut nicio afirmatie la adresa dvs .

:offtopic:
Nu am atacat nicio persoana. Afirmatia mea a fost una generala, nu personala. Imi pare rau daca v-ati simtit...atacat.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Ca sa lamuresc exact situatia, angajatorul a semnat deja un act aditional la contractul meu cu institutia de invatamant, prin care se obliga sa plateasca 25% din suma totala iar plata trebuie facuta pana in luna mai. Saptamana trecuta mi s-a spus despre contractul pe care ar trebui eu sa-l semnez, pentru o perioada de 2 ani. Dupa cum am mai spus, cursurile nu presupun deloc scoaterea din activitate, desfasurandu-se sambata si duminica. Deci in situatia actuala, daca eu refuz sa semnez, care sunt consecintele posibile? Angajatorul ramane inca cu obligatia contractuala fata de institutia de invatamant?
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
ramo80, utilizator
Daca refuzati sa semnati actul , exista si posibilitatea ca angajatorul sa rezilizeze actul incheiat cu institutia de invatamant ... negociati durata de 2 ani intr-una mai mica ... legea prevede interdictia pentru o durata de 3 ani in cazul cursului mai mare de 60 de zile.
Am intels. Multumesc mult pentru ajutor.
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formare profesionala in week-end Hellenne Hellenne Pantru cursurile de formare profesionala desfasurate in perioada week-end-ului, salariatii pot beneficia de zile libere ? care este cadrul legal pentru aceatsa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie formare profesionala aijin aijin Buna ziua. Societatea doreste sa angajeze 2 persoane in scopul calificarii. Instruirea teoretica se face la sediul firmei care organizeaza cursul, ceea ce ... (vezi toată discuția)
Concediu formare profesionala cu cim pe perioada determinata timcyke timcyke M-ar interesa daca pot sa solicit concediu de formare profesionala daca am cim pe perioada determinata, avand in vedere prevederea Codului muncii ca angajatul ... (vezi toată discuția)