avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Chitanta de mana - valoare legala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Chitanta de mana - valoare legala

O persoana foarte apropiata mie a facut anul trecut o prostie foarte mare: a dat cuiva o suma destul de maricica de bani in vederea intocmirii unui dosar cadastral. In schimbul sumei de bani a primit doar o simpla chitanta de mana foarte prost formulata. Dosarul cadastral nu l-a primit nici pana in ziua de azi iar cel care a emis chitanta se pare ca a disparut in ceata de ceva vreme.

Chitanta a fost formulata sub forma asta :

Chitanta
Subsemnatul “nume, prenume”, reprezentant al S.C. “nume firma” S.R.L. declar ca am primit suma de “n” Lei, astazi “ziua.luna.anul”, suma ce va fi necesara pentru intocmirea dosarului cadastral pentru imobilul situat in Jud. “nume judet”, str. “nume strada”, nr. “n”.

“ziua.luna.anul” “semnatura reprezentantului”

Mentionez ca pe chitanta nu apare nici o stampila.

Intrebarea mea este : are aceasta chitanta de mana vreo valoare legala sau poate fi pusa alaturi sulului de hartie igienica ?

Stiu deja cum vor suna raspunsurile dumneavoastra, dar am zis ca nu strica sa intreb si sa primesc o confirmare.

P.S.: Imi cer scuze in cazul in care am postat unde nu trebuia, si rog un moderator sa mute thread-ul daca este nevoie. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
SilviuSerban, utilizator
Cel mai recent răspuns: SilviuSerban , utilizator 17:47, 25 Februarie 2011
Are o valoare desigur ,este un act doveditor al predarii banilor. Urmeaza sa chemati persoana in instanta pentru recuperarea banilor. Daca este o persoana juridica (reprezentant al unei societati)trebuie ca inainte de chemarea in judecata sa-i faceti o notificare prin care sa-i cereti suma de bani pana la o anumita data si ora ,in caz contrar va fi chemat in judecata si, daca nu se prezinta in locul respectiv la data fixata , abia apoi veti introduce cererea la judecatorie. Trebuie ca pe chitanta sa fie si numele a doi martori si in instanta veti audia de asemenea martori .
o alta cale ar fi aceea ca sa mergeti la firma sa le explicati faptul ca corect ar fi fost sa fie inregistrata suma in contbilitate, s.a., probabil nu au inregistrat suma incasata in contabilitate si asta poate fi chiar infractiune, va mai poate ajuta si o plangere la protectia consumatorului,
aceste lucruri pot fi considerate o cale gratioasa si uneori este mai usoara decat o judecata
Pe chitanta respectiva nu este nici o stampila si nu a fost mentionat nici un martor. In plus, nu se mentioneaza de la cine au fost primiti banii si nu exista nici macar semnatura persoanei respective. Singurele date de identificare sunt doar numele firmei si al reprezentantului care a "intocmit" chitanta, fara nici un alt fel de informatii.
Chitanta arata exact asa cum am reprodus-o eu in mesajul meu anterior.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
SilviuSerban, utilizator
orice greseala a lor va profita, dar
discutati mai intai cu persoana careia i ati dat banii
este posibil sa fi fost inselata, persoana care a luat banii sa nu fie angajat al societatii respective
si daca persoana care a luat banii nu era / nu este angajat al societatii respective , ce se poate face ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru legal pentru obtinerea certificatului de proprietate tig33r tig33r Buna ziua as dori sa ma lamuresc cu o chestie.... Ambii bunici sunt decedati ei avand certificatul de proprietate pe numele lor, iar ca mostenitorii in numar ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana raveca raveca te poate obliga cineva in baza chitantei de mana la plata unei sume de banii? (vezi toată discuția)
Pot repara greseala ? ContSters382135 ContSters382135 Am achitat o suma de bani unui vinzator ( o ruda ) , in vederea cumpararii unui teren . A primit banii , dupa care cind am facut chitanta de mina a recunoscut ... (vezi toată discuția)