avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadru legal pentru obtinerea certificatului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadru legal pentru obtinerea certificatului de proprietate

Buna ziua as dori sa ma lamuresc cu o chestie.... Ambii bunici sunt decedati ei avand certificatul de proprietate pe numele lor, iar ca mostenitorii in numar de 4, din care 2 traiesc, iar 2 sunt decedati!in anul 1996 le am achitat fiecaruia dintre ei o suma de bani avand ca dovada o chitanta de mana plus 2 martori cu semnatura fiecaruia in parte precum, ca renunta la casa si terenul aferent.Cum as putea sa obtin prin cadru legal cat mai repede actul de proprietate sau sa mi se atribuie proprietatea.Am facut cadastrul pe numele meu (eu fiind fica unui mostenitor decedat).Mi s-a sugerat sa merg pe cale judecatoreasca, sa intentez proces asupra persoanelor care au primit suma de bani
Cel mai recent răspuns: tig33r , utilizator 11:54, 15 Aprilie 2011
Prin actiune in instanta de iesire din indiviziune si cereti atribuirea imobilelor in natura. Chemati in judecata pe copropriearii care traiesc si urmasii celuilalt decedat, daca acela are mostenitori (copii sau sotie supravietuitoare), Depuneti la dosar copia chitantelor prin care ati platit sulta (contravalorea cotelor parti). Dupa ce se da hotararea si ramane definitiva, va puteti intabula in cartea funciara. ACeasta inscriere in CF este dovada ca ati devenit proprietara
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
ContSters122901, utilizator
Fiti atent ca renuntarea sa fie clara. Mai bine trebuie sa lamuresc cu avocat mai multe lucrurile: posesia, imbunatatiriile, alte bonuri a decedatului, descendenti de cei decedati, etc. Sun mai multe conditiile de validitatea pentru o chitanta de mana cu martori ca sa fie recunoscut si obligati parati la icnheierea in forma autentica actul respectiv, pe calea judecatoreasca, cu tot ca in vremea respectiva era posibil si practic o costume.
cam cat costa aceste proceduri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o întrebare legată de partaj in caz de divorț ... Mgf10 Mgf10 Buna ziua. Am o întrebare legată de partaj in caz de divorț după o căsătorie de 30+ ani. Casa este o moștenire a soției de la părinți care au ... (vezi toată discuția)
Pot intra in titlu de proprietate legal? danut74 danut74 Am cumparat cu multi ani de zile in urma de la o batrana o camera tip garsoniera si am facut doar o hartie la mana (fara notar)...batrana avea obtinuta camera ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara a fi chemati toti mostenitorii Lucian2013 Lucian2013 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema legata de mostenire: Fratele bunicului meu a decedat in razboi ( ‘45). Bunicul( tatal mamei) a decedat ... (vezi toată discuția)