avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot intra in titlu de proprietate legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot intra in titlu de proprietate legal?

Am cumparat cu multi ani de zile in urma de la o batrana o camera tip garsoniera si am facut doar o hartie la mana (fara notar)...batrana avea obtinuta camera de la I.A.S pe cand traia in concubinaj cu un barbat,iar in actul de cumparare de la IAS era trecut numai concubinul ei care ulterior a decedat. Eu am cumparat camera asta de la ea cu hartie facuta de mana (fara notar) acum 11 ani si am platit impozitul pe ea si am facut multe imbunatatiri: am facut 2 camere din ea,am improvizat o bucatarie,am tras apa si am facut canalizare,am cheltuit multi bani.Acum a aparut un frate de-al decedatului...ce drepturi poate avea el? k era o ruina camera cand o luasem si eu am platit impozitul in toti acesti ani...am chitantele la tot ce am cheltuit...pot sa-mi castig prin tribunal titlul de proprietar? specific k proprietarul luase camera de la IAS nu era mostenire...cum pot intra in legalitate?:sorry:
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:46, 3 Mai 2012
Nu ar avea sanse sa evacueze, dar nici dvs. sa obtineti titlu de proprietate .Platiti impozit, dar rolul e pe numele dvs.?
da rolul e pe numele meu....pot merge in instanta sa pot obtine un titlu de propietar?
Mostenitorii barbatului pot sa va faca zile fripte, intrucat dvs. aveti acea chitanta de mana cu un neproprietar (chiar daca batrana traia in concubinaj cu X, daca in actul camerei era trecut X, asta nu inseamna ca batrana putea iscali in numele lui). Nu mai intreb in baza la ce v-a incasat primaria impozitul (pentru ca trebuiau sa va solicite un act de proprietate valabil)... banuiesc ca imbunatatirile sunt fara autorizatie de constructie (alta problema mare). Fie va intelegeti cu ei si faceti actele in regula, fie mai asteptati 19 ani si ii dati in judecata pentru uzucapiune. In cazul in care va actioneaza in instanta pentru revendicare imobiliara si evacuare, le puteti solicita plata imbunatatirilor aduse imobilului si a celorlalte cheltuieli aferente (impozit, etc), bineinteles, daca mai aveti chitantele.
sa mai astept inca 19 ani? pai eu platesc aici impozitul pe locuinta asta de 21 ani
Imi cer scuze, din topicul dvs. am inteles ca ati incheiat acea chitanta de mana acum 11 ani. Daca platiti impozitul si exercitati posesia de 21 de ani, peste inca 9 ani s-ar implini termenul uzucapiunii de 30 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa cumparata cu chitanta de mana deniss757 deniss757 buna ,acum 12 ani , am cumparat o casa cu doua camere si teren , cu chitanta de mana de la un batran pe nume ion in varsta de 60 de ani . , acest batran in ... (vezi toată discuția)
Prin uzucapiune poti dobandi proprietatea unui imobil cu proprietar? sbdcl sbdcl o doamna a fost casatorita cu un domn legal 10 ani apoi au divortat si timp de 22 de ani au stat impreuna in aceeasi casa convietuind ca un cuplu dar fiind ... (vezi toată discuția)
Ajutor....uzucapiune sau nu ? gabryelaalex gabryelaalex in 1988 cu chitanta de mana am luat o casa in buc , am locuit si locuim in casa , mutatie facuta impozit platit la zi ,apa gaze toate pe numele nostru , ... (vezi toată discuția)