avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia de suspendare a CIM pentru concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia de suspendare a CIM pentru concediu de crestere si ingrijire copil

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea informatie, si anume: cu ce data se suspenda CIM in cazul CIC? prima zi dupa cele 126 de zile sau exact in ziua respectiva (126)? Iar in cazul demisiei, dupa respectarea zilelor de preaviz, desfacerea CIM are loc in ultima zi de preaviz sau urmatoarea?

Va multumesc,=D>
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 28 Februarie 2011
Pentru cele 126 zile pentru concediu maternal, medicul specialist elibereaza un certificat medical. Pe toata aceasta perioada, in care salariata se afla in concediu medical (maternal_ nu stiu exact ce cod are!) nu ii suspendati CIM. In ziua imediat urmatoare celei in care nu se mai afla in concediu maternal (suspendare de drept a CIM) ii suspendati contractul de unca, la cerere, pentru creste si ingrijire copil.
In ce priveste perioada de preaviz, luati in calcul faptul ca 15 zile salariatul trebuie sa presteze in continuare munca. A 16-a zi deja nu mai exista niciun raport de munca angajat-angajator, ca atare CIM inceteaza in aceasta zi.
Dar in cazul concedierii desfacerea CIM se face in ultima zi de preaviz sau urmatoarea.

Va multumesc,
Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat in preaviz alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am o salariata care a fost disponibilizata. Problema este ca in timp efectuarii preavizului de 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Cm decaleaza termenul contr. munca durata determ.? Miruna SRU Miruna SRU Buna ziua, Am urmatoarea situatie: o salariata angajata pe durata determinata de un an (1.04.2006-31.03.2007) a ramas insarcinata la aproximativ 2 luni de la ... (vezi toată discuția)
Concediu medical anca.d anca.d Buna ziua! Am urmatoarea speta: o salariata, in prezent gravida, lucreaza pe o perioada determinata de un an. Contractul de munca ii expira la 31.01.2016 iar ... (vezi toată discuția)