Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Am o salariata care a fost disponibilizata.
Problema este ca in timp efectuarii preavizului de 20 de zile lucratoare a prezentat concediu medical. Mentionez ca salariata este in preaviz pana pe 06.02.2013, urmand cu 07.02.2013 sa-i inceteze contractul.( nu a fost nevoie sa se prezinte la serviciu in aceasta perioada).
Cum se procedeaza in acest caz....stiu ca concediu medical suspenda preavizul,
asadar daca are 5 zile lucratoare concediu medical, eu va trebui sa-i desfac contractul pe 14.02.2013??
V-a trebui sa intocmesc o alta notificare in acest sens prin care sa specific ca salariatei i se va desface cim-ul cu 14.02.2013 datorita faptului ca a prezentat medical in perioada preavizului????
Cand a intrat in preaviz ? .. din cate stiu c.i.m. inceteaza la data expirarii preavizului si nu in ziua urmatoare acesteia.
In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
Astfel, daca salariatul prezinta un concediu medical cu o durata de 5 zile lucratoare, atunci termenul de preaviz va fi prelungit cu 5 zile lucratoare.
Nu trebui trimisa o alta notificare ... la data expirarii preavizului emiteti decizia de concediere , in care mentionati aceste aspecte la motivarea in fapt.