Declaratia 392 nu o mai depuneti.
Va trebui sa depuneti cat mai repede declaratia 070 insotita de o copie dupa jurnalele de vanzari (semnate si stampilate). Avand in vedere ca erati obligat sa va inregistrati ca platitor de TVA in termen de 10 zile incepand cu prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins sau depăşit, s-ar putea sa primiti amenda. Incepand cu data depasirii plafonului vi se va calcula TVA + majorarile de intarziere aferente.
Intrebare tangentiala la acelasi subiect: cum este calculat TVA-ul retroactiv in acest caz? Daca factura fara TVA a fost de 100 RON, am de plata 24 RON ca TVA, sau se cacluleaza in asa fel incat pretul bunului plus TVA sa fie egal cu cei 100 RON incasati de la client (respectiv TVA = 19.35 RON)?
daca am depasit plafonul in luna martie si cu ocazia controlului din octombrie 2011 s-a descoperit neregula nu pot reveni eu sa ii refacturez tva-ul colectat clientului?banuiesc ca nu va accepta el si ca nici nu se poate dar zic si eu.parerea mea nu ma bateti.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Depasire plafon
antispam
Buna ziua tuturor.
Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392
catalincc
In calitate de PFA, in anul 2010 mi s-a solicitat si completarea Declaratiei 392, pentru anul anterior (2009).
In acest an (2011) mai este valabila aceasta ... (vezi toată discuția)