avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA la norma, neplatitor TVA - Declarare depasire ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA la norma, neplatitor TVA - Declarare depasire plafon 35.000

Vrand sa fac decl. 392 am constatat ca am depasit plafonul in anul 2010.

Acum nu stiu, mai depun 392 cu valoare mai mare de 35.000? Si ulterior 070 pentru inregistrare ca platitor de TVA.

Sau sa depun direct 070?

Pare ca in 070 nu poti specifica data de la care ai depasit plafonul, deci nu pot declara acum ca am depasit anul trecut, ori nu am vazut eu bine?
Cel mai recent răspuns: davidbeckham , utilizator 14:36, 13 Septembrie 2011
Declaratia 392 nu o mai depuneti.
Va trebui sa depuneti cat mai repede declaratia 070 insotita de o copie dupa jurnalele de vanzari (semnate si stampilate). Avand in vedere ca erati obligat sa va inregistrati ca platitor de TVA in termen de 10 zile incepand cu prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins sau depăşit, s-ar putea sa primiti amenda. Incepand cu data depasirii plafonului vi se va calcula TVA + majorarile de intarziere aferente.
Intrebare tangentiala la acelasi subiect: cum este calculat TVA-ul retroactiv in acest caz? Daca factura fara TVA a fost de 100 RON, am de plata 24 RON ca TVA, sau se cacluleaza in asa fel incat pretul bunului plus TVA sa fie egal cu cei 100 RON incasati de la client (respectiv TVA = 19.35 RON)?
se aplică 24% asupra bazei impozabile.
daca am depasit plafonul in luna martie si cu ocazia controlului din octombrie 2011 s-a descoperit neregula nu pot reveni eu sa ii refacturez tva-ul colectat clientului?banuiesc ca nu va accepta el si ca nici nu se poate dar zic si eu.parerea mea nu ma bateti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 catalincc catalincc In calitate de PFA, in anul 2010 mi s-a solicitat si completarea Declaratiei 392, pentru anul anterior (2009). In acest an (2011) mai este valabila aceasta ... (vezi toată discuția)
Pfa platitor,neplatitor de tva jovii jovii Buna ziua.Am urmatoarea problema : din decembrie 2011am depasit plafonul de 119 000 ron, am ajuns la 129 000, am depus formularul 200 la finante in 25 mai 2012 ... (vezi toată discuția)