avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot trece baiatul pe numele meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot trece baiatul pe numele meu

-am avut un copil acum patru ani,nu am stiut de el pana acum.
Cum imi pot trece numele pe certificatul lui.Nu avand numele tatalui trecut.
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 09:07, 3 Martie 2011
printr-o actiune judecatoreasca. mama copilului e de acord?
Nu se cere acordul mamei.Recunoasterea o puteti face si la notar.
filozoful a scris:

Nu se cere acordul mamei.Recunoasterea o puteti face si la notar.

Bun. Si cu declaratia notariala ce face? Se duce la starea civila si acolo obtine un certificat pe care mama (daca nu e de acord) il ignora..Cred ca trebuie sa existe un minim de intelegere intre cei doi parinti ca sa se puna de acord asupra acestui aspect.
Deschideti proces in instanta.Mama este obligata sa se prezinte.Instanta hotaraste.
Sau urmati calea stabilita de lege
pas. 1 Recunoasterea copilului - 2 modalitati: a. Declaratie in fata ofiterului de stare civila de la primaria pe raza caruia s-a nascut. sau
b. Declaratie notariala
pas. 2 Actiune in instanta (la Judecatorie) pentru ''incuviintare purtare nume''
pas. 3 Cu sentinta pronuntata va intoarceti la primaria unde se va intocmi un alt certificat de nastere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului dupa 7 ani am avut o relatie scurta din care a rezultat un baetel tatal a plecat in strainatate fara al recunoaste si ne-am inpacat dupa aproximativ 1an :acum dupa 7 ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Purtare nume maya2009cu maya2009cu Buna ziua, Iata care e problema pentru care va cer sfatul : Tocmai am primit sentinta in urma procesului de tagada paternitatii (pe scurt: copilul meu s-a ... (vezi toată discuția)