avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea copilului dupa 7 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea copilului dupa 7 ani

am avut o relatie scurta din care a rezultat un baetel tatal a plecat in strainatate fara al recunoaste si ne-am inpacat dupa aproximativ 1an :acum dupa 7 ani suntem tot inpreuna si mai avem o fetita care ii poarta numele,dar baiatul nu.Nu suntem casatoriti legitim si vrem sa ai schimbam certificatul de nastere ca la tata sa fie inclus si "tata" cum sa procedam ca baiatul e cls a 1 a si va sti sa il citeasca, vrem sa rezolvam problema cat mai urgent.VA ROG DIN INIMA SA NE AJUTATI SA NE SPUNETI CE PASI TREBUIE SA URMAM. ASTEPT CU NERABDARE SA NE RASPUNDETI. VA MULTUMIM
Cel mai recent răspuns: papadopolos , utilizator 17:42, 3 Martie 2011
introduceti o actiune in stabilire paternitate.
DOMNULE AVOCAT DAR NU SE POATE MAI SIMPLU DACA AMINDOI SUNTEM DE ACORD ? MI SA SPUS CA TREBUIE DECAT SA MERGEM LA SEC 5 UNDE LAM NASCUT SA DEPUNA O DECLARATIE NOTARIALA SI SE REZOLVA. NU PREA AVEM BANI SA UMBLAM PRIN TRIBUNALE SI NU VAD ROSTUL DE CE DACA EL IL RECUNOASTE. SE INTAMPLA CHIESTIA ASTA PT CA NU SUNTEM CASATORITI?
pas. 1. Mergeti la Primaria de sector (sector 5), unde, in fata ofiterului de stare civila, tatal va da declaratia de recunoastere a copilului. (nu-i nevoie de notar pentru aceasta).
pas. 2. Introduceti o actiune la Judecatorie (unde aveti domiciliul) pentru incuvintare purtare nume.
Nu trebuie sa va speriati, actiunea e simpla ( trebuie facuta de un avocat, dar nu e foarte scump), iar in instanta va prezentati si aratati motivele.
Se admite intr-un singur termen.
pas. 3. Cu Sentinta pronuntata va intoarceti la Primaria sect. 5 unde va vor elibera un alt certificat de nastere.
dupa parerea mea...se poate..daca sunteti de acord.....
Daca oricum mergeti la judecatorie face acolo si recunoasterea copilului si incuviintarea purtarii numelui.a primarie se face doar recunoasterea copilului dar incuviintarea purtarii numelui se face numai la judecatorie.Acuma ,cum au trecut 7 ani mai trec1-2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna Arysa Arysa Am si eu cateva intrebari... care este procedura de chemare in instanta ptr un proces de recunosterea copilui de comun acord fara ca instanta sa mai ceara ... (vezi toată discuția)
Trecerea numelui tatalui pe certificatul de nastere alina1989 alina1989 Puteti sa-mi spuneti va rog ce acte trebuie sa depunem la Judecatoria sect. 4 pentru a inainta cererea de trecere a numelui tatalui pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)