avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa I de munca

urmatoarea problema: pensie stabilita incepand noiembrie 2010 ...grupa I 14 ani ...cuatum pensie acelasi pt noiembrie, decembrie ca si pt ianuarie, februarie ...intrebarea e: nu trebuia ca pt ianuarie si februarie sa vina o pensie mai mare,adaugand acele sporuri pt grupa I care, auzeam la tv, ca s-au introdus incepand cu acest an? ...


multumesc


Cel mai recent răspuns: anca_bratu , utilizator 20:46, 25 Februarie 2011
Nu beneficiati de aceasta majorare.Ati beneficiat de ea,prin aplicarea O.U.G.209/2008 la deschiderea dreptului la pensie.Gasiti punctele suplimentare acordate de O.U.G.209/2008 la punctul (G) din decizia de pensionare.Primesc aceasta majorare cei care si-au deschis dreptul la pensie pana in data de 02/11/2008 inclusiv.

Legea 263/2010 Art. 169
(1) Pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I si/sau grupa a II-a de munca, beneficiaza de o crestere a punctajelor anuale realizate in aceste perioade, dupa cum urmeaza:
a) cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca;
b) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in situatia in care, la recalcularea pensiilor in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, aprobata cu completari prin Legea nr. 78/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea in munca necesara deschiderii dreptului la pensie prevazuta de acte normative cu caracter special.
(3) De cresterea punctajelor anuale prevazuta la alin. (1) beneficiaza si persoanele ale caror drepturi de pensie s-au deschis in perioada 1 aprilie 2001—2 noiembrie 2008 inclusiv, numai in situatiile in care, potrivit legii, la determinarea punctajului mediu anual s-au utilizat stagiile complete de cotizare prevazute de legislatia in vigoare in perioada respectiva.
va multumesc mult pt lamurire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea pensiei functie de gr.2-a severalexa severalexa BUNA ZIUA SUNT PENSIONAR DEFINITIV DIN 2009 LA IMPLINIREA VIRSTEI DE 60 DE ANI, DATORITA REDUCERII VIRSTEI CU 5 ANI DEOARECE AM LUCRAT IN GR.2-A SI AS DORI ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca gimy gimy Am lucrat in grupa I , 8 ani si 5 luni si in grupa a II-a de munca 12 ani si 8 luni, pana la 01.04.2001. Am iesit la pensie la limita de varsta pe 01.11.2009. ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca ucurel69 ucurel69 in anul 2009 m-am pensionat la limita de varsta am avut 11 ani in grupa 2 de munca si ceilalti in conditii normale de munca.nu mi sau dat cei 25%pentru cei 11 ... (vezi toată discuția)