O adresa a sosit acasa pentru instiintarea de plata a unei amenzi contraventionale la regimul circulatie (radar), in valoare de vreo 200 lei. Daca pur si simplu contravenientul nu plateste suma, ce se intampla? Poate executa inchisoare contraventionala (exista termenul?)? Cum se rezolva aceasta situatie?
Nu se percep nici majorari nici penalitati la amenzi doar ca de cite ori veti avea evoie de vreo adeverinta de la primarie nu o veti primi.
nu veti putea radia ,inmatricula masini, nu veti putea plati impozit pe proprietati etc pina nu veti achita amenda.
Am auzit ca, in general, aceasta este practica, cum spuneti dvs, dar nu este legala. Nu are la baza nicio prevedere legala, este doar un mic santaj. Eu asa stiu...poate ma insel
pacat ca in majoritatea cazurilor ,in loc sa ne asumam raspunderea pentru actiunile noastre ,incercam sa eludam legea .
asa cum dvs incercati sa-i pacaliti ca sa nu platiti asa si ei incearca si de cele mai multe ori reusesc sa va faca de bani.
asa este deoarece statul cu toate ca se spune ca este la egalitate cu noi cetatenii,de cele mai multe ori constatam ca statul este un pic mai egal decat noi.
Amenda radar fix
mihaita90
Acum 2 saptamani am fost pana la otopeni si am uitat de radarele fixe.Cred ca am cate o poza de la fiecare:\">.Am cautat pe internet si am vazut ca mai intai ... (vezi toată discuția)