Buna ziua, am o firma cu o datorie de 20.000 lei la stat la care sunt asociat unic. Am incercat sa o cesionez cuiva dar dosarul a fost blocat deoarece am incercat s-o cesionez direct, fara majorare de capital. Daca am dosarul blocat se mai pot face operatiuni la registrul comertului? Cat m-ar costa daca as vrea sa o dau? Va multumesc anticipat.
Din cite stiu eu firmele cu datorii nu pot fi nici vindute ,nici cesionate si nici macar suspendata activitatea daca au datorii catre bugetul consolidat al statului. Am discutat exact ieri acest aspect cu un practician in insolventa.
nu exista o astfel de interdictie.
firmele cu sau fara datorii pot fi suspendate sau cesionate.
in plus, opozitia fiscului la cesionarea actiunilor este numai o sicana. datoria este a persoanei juridice iar cesiunea a persoanei fizice....intre ele nu exista o legatura.
cesiunea va opera dupa respingerea opozitiei de catre judecator. nu trebuie sa faceti nimic.
Teoretic aveti dreptate dar incercati sa depuneti actele la registrul comertului pentru mentiuni inclusiv pentru suspendare si ..................... vedeti cum sta treaba practic.
stiu cum stau lucrurile la registrul comertului.
asa cum am scris in postul anterior, opozitia fiscului este o sicana fara o baza legala.
daca cineva are o sentinta prin care aceasta este admisa sunt curios sa o vad. eu nu am vazut decat solutii de respingere.
ca sa nu mai vorbim de suspendare..... cum ma poate cineva obliga cineva sa tin firma in activitate in lipsa operatiunilor comerciale?
apropo...nu toti lichidatorii sunt juristi...asta nu inseamna ca nu sunt buni profesionisti ... in domeniul lor.
As dori sa va intreb ce se intampla daca nu reusesc sa scap de firma si ajung la proces si la executare silita, daca firma nu detine nici un bun, ce mi se poate intampla?