avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazin online
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazin online

rBuna ziua asi vrea sa ma lamuriti intr-o chestie.Impreuna cu un prieten vreau sa imi ma asociez sa ne deschidem un magazin virtulal>inca nu amvem firma dar in decursul saptamanii care urmeaza o sa imi deschid si firma.Prb e ca am cumparat domeniul pe numele lui dupa ce o sa deschid firma si o sa fim asociati o sa pot sa trec domeniul pe firma pentru a avea drepturi egale in ceea ce priveste domeniul pe care la cumparat asociatul pe numele lui?


Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 4reall , utilizator 14:11, 19 Mai 2008
In principiu, se poate transfera domeniul.ro daca la el v-ati referit, operatiunea in sine se numeste transfer drept de folosinta. Era bine sa nu fi efectuat aceasta rezervare inaintea constituirii firmei, daca alegerea dvs era sa treceti domeniul pe numele firmei. Acesta operatiune de transfer aduce cu sine costuri si veti ajunge sa platiti acest domeniu de 2 ori. Va intreb ce va determina sa faceti aceasta mutare?
Un nume de domeniu poate fi detinut de catre o persoana (fizica sau juridica) care exista in momentul solicitarii inregistrarii unui nume de domeniu .ro.
Mai multe la www.rotld.ro
Transferul dreptului de folosinta al unui domeniu .ro

Detinatorul actual confirma transferul dreptului de folosinta al domeniului noului detinator trimitand un document prin posta (originalul) - catre: ICI - Registrul Roman de Domenii .RO (ROTLD), Bd. Averescu 8-10 Sector 1, Bucuresti, 011455 Romania - si prin fax la
+40-21-3161084.
Documentul trebuie sa fie semnat de reprezentantul legal al detinatorului, si sa contina toate datele de contact ale acestuia (adresa, telefon, fax, e-mail, fotocopia actului de identitate in cazul persoanelor fizice), vedeti modelul acordului de transfer.

Viitorul detinator va face o cerere de transfer online, completand cu noile date formularul de transfer.

Reprezentantul legal al actualului detinator va fi contactat telefonic de catre ROTLD pentru a confirma transferul.

Va fi trimisa o factura proforma in valoare de 61$ (TVA inclus), catre noul detinator.

Dupa ce se primeste confirmarea platii acesteia prin fax (+40-21-3161084), transferul se incheie.

In principiu, se poate transfera domeniul.ro daca la el v-ati referit, operatiunea in sine se numeste transfer drept de folosinta. Era bine sa nu fi efectuat aceasta rezervare inaintea constituirii firmei., daca alegerea dvs era sa treceti domeniul pe numele firmei. Acesta operatiune de transfer aduce cu sine costuri si veti ajunge sa platiti acest domeniu de 2 ori.
Un nume de domeniu poate fi detinut de catre o persoana (fizica sau juridica) care exista in momentul solicitarii inregistrarii unui nume de domeniu .ro.
Mai multe la www.rotld.ro
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2008
MIHAI DANAILA, Consilier juridic
Multumesc mult. Doresc sa fac acest lucruri pentru ca vreau sa avem amandoi drepturi egale asupra site-ului din moment ce o sa fim asociati si in firma si mai ales este important pentru ca acest site o sa fie un magazin online si in aceasta afacere cred ca numele sitelui e foarte important, mai ales dak o sa avem succes nu vreau sa ma trezesc ca nu am nici un drept asupra numelui(desi cred ca pot sa am incredere in prietenul meu, dar vreau sa fiu asigurat:D). Deci sa inteleg ca dupa ce fac aceste demersuri o sa avem drepturi egale asupra numelui si domenului site-ului.

Va multumesc pentru ca ati foarte prompti :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul unui domeniu ro catre o firma straina ContSters20964 ContSters20964 Buna ziua, Am o intrebare: o firma romaneasca poate transfera un domeniu.ro catre o firma straina care nu are nicio legatura cu Romania? Multumesc (vezi toată discuția)
Domeniu web persoana fizica folosit pe srl NoNamed NoNamed Buna ziua! Am un domeniu web .ro luat inainte de infiintarea SRL-ului, pe persoana fizica. Am mai vazut alte discutii pe forum dar niciunul cu un raspuns ... (vezi toată discuția)