avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... solicitarea insolventei debitorilor ...ca santaj sau ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

solicitarea insolventei debitorilor ...ca santaj sau chiar realitate

Buna seara , incep acest mesaj cu un citat preluat de pe acest site si care imi da ocazia sa prezint situatia mea si sa pun cateva intrebari.
"......Av. Laura Gradinescu: Recomandarea pe care o adresez atat creditorilor, cat si debitorilor este sa uzeze de prevederile legii insolventei cu buna credinta si sa formuleze astfel de cereri doar daca debitorii se afla cu adevarat in stare de insolventa....."

Am trei intrebari : Ce faci atunci cand sti ca debitorul tau (am un astfel de caz) a avut mai multe dosare de insolventa in cateva luni , si toate le-a inchis inainte de primul termen ....deoarece si-a platit datoria care o avea catre creditori ? Acest debitor , pe procedura somatiei de plata ....pe mine ma tine incurcat de la termen la termen- am castigat pe fond dar va face recurs sigur. .Sa inteleg ca, creditorii au folosit legea insoventei au facut-o ca o forma de intimidare sau ca ultima solutie in a-si recupera banii ori chiar era o stare de insolventa a debitoarei dar care de cateva ori s-a incheiat prin plata catre creditor...
Ce faci atunci cand nu ai curajul ca ceilalti creditori (mentionati mai sus) sa mergi pe aceasta procedura a insolventei-chiar si numai ptr intimidare , pentru ca nu ai banii ptr cautiune ? Ce imi ramane de facut ? Pe OUG am deja 3 luni si procesul nu s-a incheiat. Pe insolventa stiu ca risc mult dar ...cei care au facut-o au banii recuperati. Multumesc

Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 18:22, 6 Martie 2011
1) Pentru solicitarea insolventei nu se achita cautiune ci trebuie ca creanta trebuie :
- sa fie de peste 45.000 ron
- sa fie exigibila de mai mult de 90 de zile

2) Pe procedura somatiei de plata se face contestatie in anulare iar daca pierde si de aceasta data sentinta este EXECUTORIE si IREVOCABILA urmind doar incuviintarea executarii.
Valoare este de cca 3 miliarde vechi. Si este exigibila de mai mult de 90 de zile.
Dar.... nu mi-ati raspuns pe ce ma interesa.
Oricum multumesc ptr timpul acordat
Nu mai poate nimeni sa intervina pe acest subiect ? Va rog , sunt curios de cum se interpreteaza `astfel de situatii ca cea prezentata de mine mai sus.

V-am raspuns care sunt conditiile pentru deschiderea insolventei, daca credeti ca asa va puteti recupera banii mai usor faceti o cerere in acest sens doar ca atunci la masa credala se vor inscrie si restul creditorilor si................nu stiu daca va convine dvs mai aveti un pas si obtineti un titlu executoriu .
Dl Stelian , imi spuneti ca "nu se solicita cautiune" , atunci depre ce cautiune e vorba cand se spune ca instanta poate cere maxim pana la 10 % din creanta , sa se depuna intr-un cont (cere creditorului ???) care ulterior va fi folosita ptr refacerea imaginii credibilitatii debitorului care ....nu s-a aflat in insolventa ....cum a crezut creditorul.
Poate nu am inteles bine ...si daca imi puteti explica ,v-as fi recunoscator,
Multumesc ,
Cristi

Alte discuții în legătură

Afp cere insolventa ... discover discover Buna ziua , puteti sa-mi spuneti (si daca raspunsul e afirmativ sa-mi spuneti si legea care il prevede) daca agentia finantelor publice are calitatea necesara ... (vezi toată discuția)
A.v.a.b-bucuresti -creditor in proces de insolventa-este scos din procedura de catre judecatorul sindic atunci cand hotaraste sentinta comerciala-este legal? rodica_post rodica_post A.V.A.B-Bucuresti ca parte in proces civil-procedura insolventei -conform Legii nr.85/2006 art.131 -art.135 si art.136- este parte in proces in ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati hades hades O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu ... (vezi toată discuția)