avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... solicitarea insolventei debitorilor ...ca santaj sau ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

solicitarea insolventei debitorilor ...ca santaj sau chiar realitate

Buna seara , incep acest mesaj cu un citat preluat de pe acest site si care imi da ocazia sa prezint situatia mea si sa pun cateva intrebari.
"......Av. Laura Gradinescu: Recomandarea pe care o adresez atat creditorilor, cat si debitorilor este sa uzeze de prevederile legii insolventei cu buna credinta si sa formuleze astfel de cereri doar daca debitorii se afla cu adevarat in stare de insolventa....."

Am trei intrebari : Ce faci atunci cand sti ca debitorul tau (am un astfel de caz) a avut mai multe dosare de insolventa in cateva luni , si toate le-a inchis inainte de primul termen ....deoarece si-a platit datoria care o avea catre creditori ? Acest debitor , pe procedura somatiei de plata ....pe mine ma tine incurcat de la termen la termen- am castigat pe fond dar va face recurs sigur. .Sa inteleg ca, creditorii au folosit legea insoventei au facut-o ca o forma de intimidare sau ca ultima solutie in a-si recupera banii ori chiar era o stare de insolventa a debitoarei dar care de cateva ori s-a incheiat prin plata catre creditor...
Ce faci atunci cand nu ai curajul ca ceilalti creditori (mentionati mai sus) sa mergi pe aceasta procedura a insolventei-chiar si numai ptr intimidare , pentru ca nu ai banii ptr cautiune ? Ce imi ramane de facut ? Pe OUG am deja 3 luni si procesul nu s-a incheiat. Pe insolventa stiu ca risc mult dar ...cei care au facut-o au banii recuperati. Multumesc

Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 18:22, 6 Martie 2011
Doar azi am vazut pe portal , ca debitoarea a facut actiune in anulare , la sentinta care imi era favorabila si o obliga la plata in termen de 20 de zile. Se pare ca vor doar sa lungeasca aceasta perioada dificila pentru mine ...si ma gandesc oare sa-i cer insolventa ??? Nu am siguranta faptului ca daca mi se cere acea cautine am sa o pot face. Suma este destul de mare . As putea cere insolventa pe o suma mai mica ? Adica daca am de recuperat in jur de 3miliarde , pot sa cer 1,5 miliarde si ptr restul banilor sa merg pe procedura oug119/2007 care e deschisa deja , dar la care debitoarea a facut actiune in anulare . Are importanta ptr mine , daca cer eu sau altcineva insolventa debitorului ? Debitorul este in incapacitate de plata , fata de mine ...nu stiu ...intentionat sau nu , ptr ca altora care i-au deschis dosar pe insolventa le-a platit. Daca as ramane pe oug 119 /2007 sunt sigur ca 2 luni mai dureaza pana voi avea o sentiinta definitiva.
Ptr cei cu experienta ce m-ati sfatui sa fac ?
Va multumesc , si va respect ptr ajutorul dat.
discover a scris:

As putea cere insolventa pe o suma mai mica ? Adica daca am de recuperat in jur de 3miliarde , pot sa cer 1,5 miliarde si ptr restul banilor sa merg pe procedura oug119/2007 care e deschisa deja ,

Nu e posibil, nici profitabil Odata se deschide procedura de insolventa toate actiunile judiciare se suspenda: Legea 85/2006 privind procedura insolventei
Art. 36
De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.
va sugerez sa mergeti in continuare pe OUG 119/2007.
sugestie- chiar daca s-a depus contestatie in anulare, pentru a castiga timp, faceti intre timp demersurile pentru inceperea executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afp cere insolventa ... discover discover Buna ziua , puteti sa-mi spuneti (si daca raspunsul e afirmativ sa-mi spuneti si legea care il prevede) daca agentia finantelor publice are calitatea necesara ... (vezi toată discuția)
A.v.a.b-bucuresti -creditor in proces de insolventa-este scos din procedura de catre judecatorul sindic atunci cand hotaraste sentinta comerciala-este legal? rodica_post rodica_post A.V.A.B-Bucuresti ca parte in proces civil-procedura insolventei -conform Legii nr.85/2006 art.131 -art.135 si art.136- este parte in proces in ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati hades hades O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu ... (vezi toată discuția)