Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →
Buna seara , incep acest mesaj cu un citat preluat de pe acest site si care imi da ocazia sa prezint situatia mea si sa pun cateva intrebari.
"......Av. Laura Gradinescu: Recomandarea pe care o adresez atat creditorilor, cat si debitorilor este sa uzeze de prevederile legii insolventei cu buna credinta si sa formuleze astfel de cereri doar daca debitorii se afla cu adevarat in stare de insolventa....."
Am trei intrebari : Ce faci atunci cand sti ca debitorul tau (am un astfel de caz) a avut mai multe dosare de insolventa in cateva luni , si toate le-a inchis inainte de primul termen ....deoarece si-a platit datoria care o avea catre creditori ? Acest debitor , pe procedura somatiei de plata ....pe mine ma tine incurcat de la termen la termen- am castigat pe fond dar va face recurs sigur. .Sa inteleg ca, creditorii au folosit legea insoventei au facut-o ca o forma de intimidare sau ca ultima solutie in a-si recupera banii ori chiar era o stare de insolventa a debitoarei dar care de cateva ori s-a incheiat prin plata catre creditor...
Ce faci atunci cand nu ai curajul ca ceilalti creditori (mentionati mai sus) sa mergi pe aceasta procedura a insolventei-chiar si numai ptr intimidare , pentru ca nu ai banii ptr cautiune ? Ce imi ramane de facut ? Pe OUG am deja 3 luni si procesul nu s-a incheiat. Pe insolventa stiu ca risc mult dar ...cei care au facut-o au banii recuperati. Multumesc
Asta cam asa e ,dar haideti sa va spu una mai tare DGFP imi cere numire de lichidator pentru o firma care am radiat-o voluntar in conditiile in care am de recuperat de la bugetul consolidat vreo 1500 ron impozit pe profit achitat in plus si vreo 2000 ron TVA, iar asazisele debite restante sunt de 101 ron ceva ramasita dintr-o amenda de la garda. Nu e superfain?=D>