avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... solicitarea insolventei debitorilor ...ca santaj sau ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

solicitarea insolventei debitorilor ...ca santaj sau chiar realitate

Buna seara , incep acest mesaj cu un citat preluat de pe acest site si care imi da ocazia sa prezint situatia mea si sa pun cateva intrebari.
"......Av. Laura Gradinescu: Recomandarea pe care o adresez atat creditorilor, cat si debitorilor este sa uzeze de prevederile legii insolventei cu buna credinta si sa formuleze astfel de cereri doar daca debitorii se afla cu adevarat in stare de insolventa....."

Am trei intrebari : Ce faci atunci cand sti ca debitorul tau (am un astfel de caz) a avut mai multe dosare de insolventa in cateva luni , si toate le-a inchis inainte de primul termen ....deoarece si-a platit datoria care o avea catre creditori ? Acest debitor , pe procedura somatiei de plata ....pe mine ma tine incurcat de la termen la termen- am castigat pe fond dar va face recurs sigur. .Sa inteleg ca, creditorii au folosit legea insoventei au facut-o ca o forma de intimidare sau ca ultima solutie in a-si recupera banii ori chiar era o stare de insolventa a debitoarei dar care de cateva ori s-a incheiat prin plata catre creditor...
Ce faci atunci cand nu ai curajul ca ceilalti creditori (mentionati mai sus) sa mergi pe aceasta procedura a insolventei-chiar si numai ptr intimidare , pentru ca nu ai banii ptr cautiune ? Ce imi ramane de facut ? Pe OUG am deja 3 luni si procesul nu s-a incheiat. Pe insolventa stiu ca risc mult dar ...cei care au facut-o au banii recuperati. Multumesc

Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 18:22, 6 Martie 2011
Art 33 alin 3 din Legea 85/2006

La cererea debitorului, judecătorul-sindic îi poate obliga pe creditorii care au introdus cererea să consemneze, în termen de 5 zile, la o bancă, o cauţiune de cel mult 10% din valoarea creanţelor. Cauţiunea va fi restituită creditorilor, dacă cererea lor va fi admisă. Dacă cererea va fi respinsă, cauţiunea va fi folosită pentru a acoperi pagubele suferite de debitori. Dacă nu este consemnată în termen cauţiunea, cererea introductivă va fi respinsă.
Asa cum va spunea si d-na avocat judecatorul sindic POATE fixa o cautiune de maxim 10 % . Cautiunea nu este nici obligatorie si nici singura conditie de admisibilitate. Chiar daca se va fixa o cautiune in conditiile in care considerati ca cererea dvs ar indeplini toate criteriile de admisibilitate si prin aceasta v-ati recupera debitele eu consider ca eventualul sacrificiu merita.
discover a scris:

Buna seara , incep acest mesaj cu un citat preluat de pe acest site si care imi da ocazia sa prezint situatia mea si sa pun cateva intrebari.
"......Av. Laura Gradinescu: Recomandarea pe care o adresez atat creditorilor, cat si debitorilor este sa uzeze de prevederile legii insolventei cu buna credinta si sa formuleze astfel de cereri doar daca debitorii se afla cu adevarat in stare de insolventa....."

Am trei intrebari : Ce faci atunci cand sti ca debitorul tau (am un astfel de caz) a avut mai multe dosare de insolventa in cateva luni , si toate le-a inchis inainte de primul termen ....deoarece si-a platit datoria care o avea catre creditori ? Acest debitor , pe procedura somatiei de plata ....pe mine ma tine incurcat de la termen la termen- am castigat pe fond dar va face recurs sigur. .Sa inteleg ca, creditorii au folosit legea insoventei au facut-o ca o forma de intimidare sau ca ultima solutie in a-si recupera banii ori chiar era o stare de insolventa a debitoarei dar care de cateva ori s-a incheiat prin plata catre creditor...
Ce faci atunci cand nu ai curajul ca ceilalti creditori (mentionati mai sus) sa mergi pe aceasta procedura a insolventei-chiar si numai ptr intimidare , pentru ca nu ai banii ptr cautiune ? Ce imi ramane de facut ? Pe OUG am deja 3 luni si procesul nu s-a incheiat. Pe insolventa stiu ca risc mult dar ...cei care au facut-o au banii recuperati. Multumesc

Legea insolventei ,este o lege care nu este respectata in instantele comerciale ,de catre judecatorii sindici(cazuri separate).
Aceasta lege este ignorata cu buna stiinta de insasi judecatorii sindici,lichidatori .
Lichidatorii sunt "cumparati/corupti "de catre patronii firmei in procedura de insolventa.
De obicei,o firma intra in insolventa la cererea DGFP (de exemplu) deoarece nu si-a platit darile catre stat de cca 4-5 ani.
DGFP,din pacate,este complicele de drept cu asociatii ori administratorul firmei in insolventa ,intrucat,nu a urmarit in perioada pretinsa a fi cu debite mari debitorul propriu-zis.
Prin cardasia directa a conducerii si administrarii ANAF,au fost scutiti,ignorati ori lasati sa comita grave infractiuni fata de stat si persoane fizice ori juridice ,aceste firme care intra in insolventa peste noapte.
Putini stiu,ca patronii firmelor in insolventa,concomitent cu procedura de insolventa,infiinteaza alte firme(aceeasi Marie cu alta palarie) ,si isi continua activitatea fara probleme,pe o firma distincta care nu are nici o legatura cu cea in insolventa.

Asa se inseala si se fura in Romania -stimati romani-!

Patronii /asociatii firmelor se imbogatesc vazand cu ochii prin evaziunea fiscala pe care o sfideaza deoarece au corupt orice "sef" al autoritatilor care aveau obligatia sa verifice lunar societatile comerciale si sa constate orice ilegalitate la timp .

Creditorii sunt cei prejudiciati de catre judecatorii sindici,lichidatorii(corupti) si executorii judecatoresti.

Procedura insolventei masluita de toate formele coruptiei,dureaza indelung pe rolul instantelor comerciale,pentru a facilita instrainarea tuturor bunurilor pe alte nume /familie,in vederea ingreunarii recuperarii creantelor de catre creditori.

Aceasta este o parte a modului cum este respectata Legea insolventei in Romania.

Durata unei recuperari de creante,poate fi estimata la ani grei..........
De drepturile muncii,nu mai vorbim,ca si ITM-urile colaboreaza cu evazionistii fiscali,tot prin neandeplinirea atributiilor pe care le au functionarii publici angajati expres in posturi cheie ale aflarii adevarului ori a respectarii legislatiei in vigoare.

=D>=D>=D>=D>=D>
Asta cam asa e ,dar haideti sa va spu una mai tare DGFP imi cere numire de lichidator pentru o firma care am radiat-o voluntar in conditiile in care am de recuperat de la bugetul consolidat vreo 1500 ron impozit pe profit achitat in plus si vreo 2000 ron TVA, iar asazisele debite restante sunt de 101 ron ceva ramasita dintr-o amenda de la garda. Nu e superfain?=D>
stelian67 a scris:

Asta cam asa e ,dar haideti sa va spu una mai tare DGFP imi cere numire de lichidator pentru o firma care am radiat-o voluntar in conditiile in care am de recuperat de la bugetul consolidat vreo 1500 ron impozit pe profit achitat in plus si vreo 2000 ron TVA, iar asazisele debite restante sunt de 101 ron ceva ramasita dintr-o amenda de la garda. Nu e superfain?=D>

Inca un argument /constatare ca la nivelul autoritatii DGFP si ANAF se infaptuiesc fapte ilicite pe care nu le verifica nimeni (pentru ca ...coruptia la nivel inalt inca nu a ajuns si la acest sector de activitate)
Ar fi indicat ca ONG-urile sa reactioneze prompt cu sesizari si actiuni pentru depistarea fraudei si infractiunilor comise de catre functionarii publici din cadrul autoritatii DGFP si ANAF(exista o singura explicatie:-"Sumele pretinse ca fiind debite ,pleaca in buzunarul /firmele evazionistilor si afacerilor ilicite,NU catre stat-asa cum ar fi fost legal"

Propun ca ,acele persoane care sunt in situatia Dv.,sa intocmeasca dosare in instantele-civile ori penale-pentru ca,prin aceasta atitudine justa,se pot descoperi REGII si REGINELE care fraudeaza statul roman cu presupuse acte in regula ca autoritati de stat.
O atitudine demna a cetateanului roman ,va aduce adevarul pe masa politicienilor care au ales la conducerea principalelor autoritati din Romania tocmai pe cei care folosesc "metoda functiilor inalte"pentru imbogatirea ilicita prin acte malversative specifice infractiunilor de orice gen.
Schimbarea legislatiei ,in principiu este mereu in favoarea acestui gen de infractiuni,in vederea favorizarii infractorilor =D>=D>=D>

Astept cu nerabdare si actiunea Guvernului prin toate autoritatile -DIICOT,DNA si INTERPOL,pentru a demasca si pedepsi pe toti mogulii din Romania -dupa faptele pe care le-au comis-

Conturile autorilor nu sunt in Romania- doar se stie si acest fapt-

O afacere prospera cu caracter infractional ,favorizata de catre ANAF si DGFP,este cea care are obiect de activitate-paza si ordine-sub controlul strict al MAI ,conform ultimelor constatari de pe piata interna.
Patronii si organele de conducere din acest sector de activitate sunt fosti politisti ,care au fost destituiti din cadrul IPJ,din diferite motive (de obicei,sub amprenta infractionala -dare de mita,luare de mita,favorizarea infractorilor,trafic de influienta samd-
Sper sa citeasca cine trebuie acest topic si sa ia masurile legale pentru o verificare si un control ,cu privire la cat de corecti sunt angajatorii din acest sistem,dar si cate debite trebuie sa plateasca firmele radiate sub forma ilicita(fara declaratii ca au angajati,fara temei legal privind punctele de lucru nedeclarate legal catre ITM-urile locale samd.

Pana la concretizarea controalelor binevenite pentru colectarea debitelor de catre stat,va doresc succes tuturor celor care ve-ti avea curajul sa chemati in instantele de judecata DGFP si ANAF PENTRU A RASPUNDE IN FATA LEGII CA AUTORITATI CARE NU SI-AU INDEPLINIT ATRIBUTIILE CONFORM LEGISLATIEI IN VIGOARE.

Alte discuții în legătură

Afp cere insolventa ... discover discover Buna ziua , puteti sa-mi spuneti (si daca raspunsul e afirmativ sa-mi spuneti si legea care il prevede) daca agentia finantelor publice are calitatea necesara ... (vezi toată discuția)
A.v.a.b-bucuresti -creditor in proces de insolventa-este scos din procedura de catre judecatorul sindic atunci cand hotaraste sentinta comerciala-este legal? rodica_post rodica_post A.V.A.B-Bucuresti ca parte in proces civil-procedura insolventei -conform Legii nr.85/2006 art.131 -art.135 si art.136- este parte in proces in ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati hades hades O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu ... (vezi toată discuția)