avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua

am divortat de ceva timp... dar fosta mea sotie, inca nu si-a schimbat domiciliul (adresa fiind unde am locuit la parintii mei), se poate cere schimbarea domiciliului in instanta sau ce se poate face?? multumesc
Cel mai recent răspuns: marino , utilizator 22:29, 25 Februarie 2011
Daca apartamentul este al dvs sau al parintilor e mult mai simplu decit actiune in instata . Ii faceti bagajele i le puneti la usa si schimbati iala in 2-3 ore toata treaba e rezolvata . Daca si sotia dvs are o cota parte din locuinta atunci....... e mai complicat .
Daca locuieste inca acolo, parintii dvs fiind proprietari imobilului
trebuie sa faca o actiune de evacuare a acesteia.
Eu inteleg mai degraba ca nu si-a schimbat domiciliul de pe cartea de identitate, nu ca ar mai locui cu parintii dvs., asa este?
Daca DA, o puteti actiona in judecata pentru "obligatia de a face", dar puteti si conveni acest lucru fara ajutorul instantei.
ea nu mai locuieste in acel imobil, dar nu vrea sa isi schimbe domiciliul....actele casei sunt pe numele parintilor....
inca o intrebare? dureaza mult acest proces sau citatie de a schimba domiciliul? ce ar trebui sa fac, ca sa se rezolve mai repede?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)
Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. ... ulmeni1 ulmeni1 Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. Divorteaza. Cum pot sa scot din spatiu fosta sotie care are si ea un apartament in propietatea ... (vezi toată discuția)
Dreptul de folosire a unui apartament mostenit catalin_andrei catalin_andrei In urma decesului tatalui meu am ramas unic mostenitor al apartamentului sau ( am facut si succesiunea). Din pacate el a trait in concubinaj cu o persoana cu ... (vezi toată discuția)