avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare cu clauza de habitatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare cu clauza de habitatie viagera

Buna seara.
Am un frate care si-a cumparat un apartament iar cu clauza de habitatie viagera este trecuta mama. Din cate stiu aceasta clauza impune ca proprietarul de drept sa fie mama atat timp cat ea este in viata. Intre timp fratele sa imbolnavit psihic si are momente cand nu are discernamant. Cum as putea sa modific acel act de vanzare-cumparare astfel incat sa nu mai aiba dreptul la apartament, fara a apela la tribunal..... daca se poate face numai prin notariat.
Va mutumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 09:25, 26 Februarie 2011
Buna ziua !
Asa cum este si denumirea dreptul de abitatie viagera se refera la faptul ca mama dvs. are drept de a locui in acel imobil pe durata vietii acesteia ..
Nu aveti ce face dvs. , nici macar prin instanta ...
Da... asta am inteles, dar daca fratele de exemplu face ceva necugetat si sa spunem ca primeste o amenda... din cate stiu la impozitul pentru casa daca ai vreo amenda nu poti platii impozitul daca nu ai achitat amenda .......... cum este saracie mare, poate ma lamuriti in aceasta privinta, ca nu cumva mama sa nu-si poata plati impozitul si sa ramana fara locuinta. Nu am interese meschine sub nici o forma, ma gandesc doar la ce v-am spus mai sus.
- una din partile contractante este fratele dvs aflat sub interdictie fata de care aveti un drept de tutore daca veti cere sa va fie recunoscut de instanta.
- in acest fel veti administra bunurile acestuia inclusiv contractele in derulare.
- notar puteti cere doar stabilirea masei succesorale si va produce efectele la data deschiderii succesiunii.
Multumesc.
Dar tot nu m-am lamurit in privinta amenzii.......
Daca fratele meu primeste o amenda , sa zicem usturatoare, mama are dreptul sa plateasca impozitul la casa? Cum spuneam mai sus, sunt situatii in care nu poti plati impozitul decat daca ai achitat amenda. Daca ma puteti lamurii in acest caz..... pentru ca stau cu sufletul la gura deoarece nu stiu ce ispravi a mai facut.
Nu va poate conditiona cineva plata impozitului de cea a amenzii care nu are legatura cu imobilul. Nu este legal. Functionarii pot inventa astfel de obligatii doar pentru a colecta cat mai mult....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare - donatie mascata ncc alexandru08 alexandru08 Exista doi frati.Mama i-a \"vandut\" prin contract de vanzare cumparare unuia dintre frati un apartament cu clauza de abitatie viagera. (baiatul devenind nud ... (vezi toată discuția)
Clauza habitatie viagera Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Am incheiat cu parintii mei un contract de vanzare-cumparare pentru apartamentul in care locuim, cu clauza de habitatie viagera pentru acestia. Se specifica ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)