avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Procedura de citare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Procedura de citare

Am avut un proces in 2007de care eu nu am stiut si pe care l-am piedut datorita faptului ca la mine nu a ajuns nici o citatie si nici hotararea.Acest lucru l-am aflat de la primarie in 2010 cand am vrut sa scot o adeverinta.Este vorba despre o contraventie silvica de 1000 roni.Va rog sa ma ajutati cu urmatorul raspuns.Citatia trimisa de judecatorie trebuie sa aiba semnatura de confirmare a celui citat ?.Sau pur si simplu vine postasul o agata in gard ca pe orice scrisoare de dragoste si gata.O instanta nu se asigura ca persoana citata a intrat sigur in posesia citatiei?
Rog admini daca mai exista un topic pe aceiasi tema,sa-l mute pe acesta acolo

Cu stima!
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
insurgentu445, utilizator
Cel mai recent răspuns: 666. , utilizator 17:41, 16 Martie 2011
De obicei se semneaza de primire de catre partea citata sau de o ruda si se consemneaza gradul de rudenie. Dar, daca nu a fost nimeni acasa cand a venit postasul...el nu asteapta si o pune in cutia postala sau...unde poate. Posibil si ca adresa sa fi fost data gresit si sa nu fi ajuns la destinatar. Instanta verifica doar daca citatia a fost trimisa si a ajuns la destinatie, nu si cine a primit-o. Va puteti interesa la instanta in legatura cu sentinta.
Va multumesc pt raspuns si as mai face cateva precizari.Redau integral textul din PV de constatare. citez"Subsemnatul..........din sat.......com.......jud........are in curtea sa un gater si un circular cu doua panze.Acesta nu sa supus controlului"In loc de semnatura mea era scris "acesta nu sa supus controlului"Nu exista martori trecuti in PV.Ulterior am fost informat ca am de platit o amenda silvica si am depus contestatie la sediul celor care au incheiat pv -ul,dovedind lipsa mea de la domiciliu cu un act notarial de vanzare-cumparare pe care la-a semnat in ziua cu pricina.Cu citarea mea sa intamplat cum am precizat mai sus.Ce as mai putea face totusi pt a putea scapa de aceasta amenda.Va multumesc.

Cu stima!
De obicei NU se semneaza, ne fiind expediat ''recomandata'' sau cu ''semnatura'' Astfel precum ati precizat se agata in gard ca o scrisoare de dragoste !! Mai nou se citeaza o singura data, la inceputul procesului , pe citatie scrie clar ca termenele urmatoarelor procese se presupune ca le cunoasteti !!

E nasol atat timp cat se precizeaza pe citatie ca ati semnat de primire.
Am uitat sa precizez ca pe citatiile din dosar este precizat ca au fost lasate in fata usi,ori eu stau la tara si am un gard....!
in cativa ani de cand primesc citatii...nici o singura data nu am primit citatia ''recomandata'' sau sa semnez ori sa imi inmaneze postasul.

Alte discuții în legătură

Citarea prin poștă: partea citată trebuie să semneze de primire? tiberiussly tiberiussly Doresc să știu dacă citarea unei părți prin poștă presupune ca acea parte să semneze de primire poștașului. (vezi toată discuția)
Confidentialitate s.stefan s.stefan Buna ziua, Titlul executoriu are caracter secret sau poate fi inmanat oricui de exemplu unei matuse? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Problemuta la divort carmenuta.c carmenuta.c Locuim impreuna in apartamentul meu. Eu fac cerere de divort. Presupun ca-l va cita acasa la mine. Daca el nu se prezinta e vreo problema? Cum dovedesc ca a ... (vezi toată discuția)