Cred ca era vorba de dovada de primire a citatiei ;) .... nu despre dovada domiciliului. ;) Referitor la acest lucru, potrivit OUG nr.97/2007, la art.27 alin.1 sunt prevazute urmatoarele:
Dovada domiciliului se poate face cu unul dintre următoarele documente:
a) acte încheiate în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, privind titlul locativ;
b) declaraţia scrisă a găzduitorului, persoană fizică sau juridică, de primire în spaţiu, însoţită de unul dintre documentele prevăzute la lit. a);
c) declaraţia pe propria răspundere a solicitantului, însoţită de nota de verificare a poliţistului de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil, faptul că solicitantul locuieşte efectiv la adresa declarată, pentru persoana fizică ce nu poate prezenta documentele prevăzute la lit. a) şi b); pentru minorii şi persoanele fizice puse sub interdicţie, declaraţia se dă şi se semnează de către părinţi sau de către reprezentanţii lor legali;
d) documentul eliberat de primării, din care să rezulte că solicitantul sau, după caz, găzduitorul acestuia figurează înscris în Registrul agricol, pentru mediul rural.
Prin art.92 C.proc.civ. se reglementează modul în care trebuie să procedeze agentul procedural în cazul în care s-ar ivi vreuna din situaţiile prevăzute în acest text.
De regulă, înmânarea citaţiei se va face personal celui citat, care va semna adeverinţa de primire, agentul procedural însărcinat cu înmânarea certificând identitatea şi semnătura acestuia (alin.1).
În situaţia în care persoana citată se află la domiciliu, însă nu vrea să primească citaţia sau, primind-o, nu voieşte ori nu poate să semneze adeverinţa de primire, agentul va lăsa citaţia în mâna celui citat sau, în cazul refuzului de primire, o va afişa pe uşa locuinţei acestuia, încheind despre acestea proces-verbal.
Dacă cel citat nu se găseşte la domiciliu, agentul procedural va înmâna citaţia, în primul caz, unei persoane din familie, sau, în lipsă, oricărei alte persoane care locuieşte cu dânsul, sau care, în mod obişnuit, primeşte corespondenţa, iar, în celelalte cazuri, administratorului, portarului, ori celui ce în mod obişnuit îl înlocuieşte. Persoana care primeşte citaţia va semna adeverinţa de primire, agentul certificându-i identitatea şi semnătura şi încheind proces-verbal despre cele urmate.
În cazul în care persoana care primeşte citaţia nu voieşte sau nu poate să semneze adeverinţa de primire, agentul va încheia proces-verbal, lăsând citaţia în mâna lor. Dacă persoanele menţionate nu vor să primească citaţia sau la domiciliul celui citat nu se găseşte nicio persoană, agentul va afişa citaţia, fie pe uşa locuinţei celui citat şi va încheia proces-verbal.
Dacă cel citat locuieşte la hotel sau într-o clădire compusă din mai multe apartamente şi nu a indicat camera sau apartamentul, agentul va înmâna citaţia administratorului, portarului, ori celui ce în mod obişnuit îl înlocuieşte, care va semna adeverinţa de primire, agentul certificându-i identitatea şi semnătura şi încheind proces-verbal despre cele urmate. În situaţia în care persoanele menţionate nu vor sau nu pot să semneze adeverinţa de primire, agentul va încheia proces-verbal, lăsând citaţia în mâna lor şi va încheia proces-verbal, iar dacă nu vor să primească ori sunt lipsă, agentul va afişa citaţia pe uşa principală a clădirii, încheind de asemenea proces-verbal.