avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... problemuta la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

problemuta la divort

Locuim impreuna in apartamentul meu. Eu fac cerere de divort. Presupun ca-l va cita acasa la mine.
Daca el nu se prezinta e vreo problema? Cum dovedesc ca a primit-o?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 6 Iunie 2008
:offtopic:
Nu vreau sa intru intr-o discutie neconcludenta pentru initiatorul acestui topic ... ar trebui sa citim bine mesajul initial si sa vedem ce scrie initiatorul topicului ... a scris clar unde locuieste sotul.

Asa cum au spus colegii mai sus, luati o adeverinta de la Asociatia de proprietari.
Daca nu e multumita instanta, puteti sa aratati adresa de la locul de munca sa fie citat acolo.
carmenuta.c a scris:

Locuim impreuna in apartamentul meu. Eu fac cerere de divort. Presupun ca-l va cita acasa la mine.
Daca el nu se prezinta e vreo problema? Cum dovedesc ca a primit-o?

Elis, ;)in cadrul divortului instanta ii pune in vedere reclamantului sa dovedeasca daca paratul mai locuieste impreuna cu reclamantul.
Eu cred ca este util ceea ce am aratat amandoi.
Sa asteptam sa ne spuna utilizatorul care este finalitatea urmarita.E o idee buna.
Procedura de citare este in sarcina instantei si nu a reclamantei. Ea se afla in eroare cu privire la ceea ce vrea sa afle cu adevarat.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc tuturor pentru raspunsuri.
cumva demonstrez eu ca sta la mine...

mai am o intrebare: trebuie neaparat sa cer culpa exclusiva a paratului sau pot cere culpa comuna...
eu as vrea sa cer culpa comuna (avem 7 luni de casatorie)
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2008
carmenuta.c, utilizator
Desfacerea casatoriei prin divort se poate pronunta :
1. prin acordul ambilor soti
2. din vina exclusiva a unuia dintre soti
3. din culpa comuna.

Prin urmare, puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa comuna. In acest caz, instanta poate sa pronunte divortul impotriva ambilor soti, chiar atunci cand numai unul din ei a facut cerere, daca din dovezile administrate reiese vina amandurora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de citare insurgentu445 insurgentu445 Am avut un proces in 2007de care eu nu am stiut si pe care l-am piedut datorita faptului ca la mine nu a ajuns nici o citatie si nici hotararea.Acest lucru ... (vezi toată discuția)
Citatie de la politie - legalitate loredana9696 loredana9696 o citatie lasata in usa inseamna ca persoana este chemata la politie?ce valoare are o astfel de hartie lasata in usa? (vezi toată discuția)
Exista vreun termen pentru citarea la expertiza? scarlet scarlet Este tot cel de 5 zile? sau se poate face un simulacru, adica iti trimit o recomandata azi si te citez pentru poimaine, desi tu primesti recomandata ... (vezi toată discuția)