avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apometrele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apometrele

m am mutat de 3 lunicu chirie iar aici in fiecare luna vine cineva si citeste apometrele ideea e in cele 3 luni n am fost acasa atunci cand au venit sa citeasca apometrele iar intr una din luni am lasat un bilet in usa cu citirea apometrelor iar cand am ajuns acasa am gasit pe biletul pe care il lasasem in usa scris GRESIT. pana la uurma am dreptul sa i primesc sau nu in casa fara a ma sanctiona intr un fel sau nu?
II pot da eu apometrele in fiecare luna chiar daca ceilalti locatari le permite sa le citeasca ei personal ... Si am mai auzit ca pe langa faptul ca te sanctioneaza daca nu te gasesc acasa .....chiar daca te gasesc o data la 3 luni se platesc 15 lei e corect sau legal?
Ca sa lamuriti corect situatia,discutati cu proprietarul apartamentului
In calitatea de chirias aveti obligatia sa permiteti reprezentantilor asociatiei verificarea si preluarea index consum utilitati,iar daca programul nu va permite ,se impune sa comunicati presedintelui,astfel incat sa se accepte indexul prezentat lunar de catre dvs
Totusi in 3 luni nu ati reusit sa ajungeti la asociatie, sa vorbiti, sa intrebati?
Daca au scris GRESIT este posibil sa fie o diferenta mare intre ultimul index inregistrat la asociatie si cel citit de dumneavoastra.
Apometrele sunt de diferite tipuri avand mai multe moduri de afisare a indexului. Unele au indexul afisat intr-o fereastra in metri cubi si apoi dupa virgula zecimi (hectolitri), sutimi (decalitri) si miimi (litri). Altele au intr-o fereastra m.c. intregi si in alta diviziunile..
Am avut cazuri cand noul proprietar sau chirias nu a stiut sa citeasca apometrul. A adus la asociatie un index care nu era real, mai mare sau mai mic cu sute de metri cubi fata de realitate. Si doar din greseala de citire.
buna seara
am si eu o intrebare la care v-as ruga sa-mi raspundeti . m-am mutat de ceva timp intr-o garsoniera, iar administratorul nu mi-a cerut indexul de la apometre pana acum, ci l-a pus estimativ. astazi in schimb mi-a cerut sa-i comunic indexul si am 378,86 la apa calda si 361,30 la apa rece. cat inseamna asta (in metri cubi si cat am sa platesc) avand in vedere ca pana acum el mi-a trecut 5 metri cubi apa rece si 2 la apa calda?
Mergeti la asociatie si vedeti ca administratorul are o evidenta pentru fiecare apartament cu apometrele.
Acolo este consemnat luna de luna "indexul nou" si "indexul vechi", chiar si atunci cand se trece un consum estimat. Asa aflati ce index ati avut luna trecuta. Scadeti din indexul citit acum indexul consemnat de administrator luna trecuta ("index vechi") si asa aflati cati metri cubi de apa o sa apara pe lista de plata.
Eu cred ca ar trebui sa va face-ti timp sa stati acasa cand se citesc apometrele daca toata lumea face la fel a.i. sa evitati discutiile cu vecinii. Daca sunteti o persoana foarte ocupata vorbiti cu presedintele sa va puna 2 luni estimativ si a treia luna dupa citire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare consum apa pluto13 pluto13 In situatia in care, din civerse motive, nu am putut duce citirea apometrelor la asociatie intr-o luna de zile, luna in care, pe buna dreptate, in lista de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare apometre nicusofia nicusofia Va rog sa ma ajutati.... intr-un bloc in care pana luna aceasta toti proprietarii au avut apometre atat la apa calda cat si la apa rece, s-a hotarat de catre ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere andrei227 andrei227 buna seara, am doua situatii la care as vrea sa primesc niste sfaturi daca se poate.. eventual cu citate din lege. 1. daca la cumpararea unui imobil, ... (vezi toată discuția)