avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

1. Am primit Decizia de pensionare cu gr.3 de invaliditate aceasta fiindu-mi calculata in baza Legii 179/2004 art.27 si Legea 118/2010 art.10 alin.1. As dorii sa stiu daca e corect acest lucru. Fac mentiunea ca am fost politist cu o vechime de 29 ani 1luna si 25 zile fara sporuri, iar cu sporurile 41 de ani 5luni si 26 zile.
2. Daca sunt pensionat pe caz de boala asa cum am aratat mai sus, in baza celor aratate mai sus, tinind cont de vechime, cind pot trece la pensie pentru limita de virsta ,in timpul sau pina la termenul de revizuire.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: oprita , utilizator 09:23, 2 Octombrie 2011

Sarut mina.
Revin la dvs. pentru clarificarea unei probleme la care sper ca ma ve-ti lamurii deoarece cei de la casa nationala si casa de pensii a MAI nu mi-au dat nici un raspuns scris desii am cerut acest lucru. Deci la mine pe decizie scrie Pensie de invaliditate gr.3, avind un stagiu de cotizare realizat de 41 ani 5 luni si 26 zile, din care conditii speciale de 24 ani 2 luni si 24 zile.
Mai trebuie sa merg la termenul prevazut in decizie pentru revizuire?
Desii am solicitat atit casei de pensii a MAI cit si Casei nationale de pensii sa fiu trecut in pensie pentru limita de virsta nu am primit nici un raspuns in acest sens. Intrebare: acest lucru se face din oficiu ? Am primit o adresa scrisa de la casa de pensii a MAI prin care m-i se spune ca transformarea pensiei in pensie pt.limita de virsta se va efectua in momentul implementarii unui program informatic. Intrebare: unde trebuie sa ma adresez sa stiu daca a fost implementat acest program si daca am fost trecut in pensie pt,limita de virsta.
Va multumesc pt.raspuns.

1. Desi trebuia implementat programul de calculare a pensiilor inca de la 01.01.2011, cand a intrat in functiune Legea 263/2011, acest6 lucru nu s-a intamplat nici pana acum in octombrie 2011 (!?).
2. Adresati-va Casei Nationale de Pensii Publice (www.cnpas.org) dar veti primi un raspuns dezamagitor: "inca nu s-a implementat programul".
multumesc pt.raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensia anticipata la pensia la limita de varsta mioara54 mioara54 Buna ziua ,sant pensionat anticipat ,din cei 43 ani 4 luni si 15 zile ,am :41 ani 3 luni si 13 zile in conditii normale de lucru si 2 ani si 25 zile in grupa ... (vezi toată discuția)
Trecere pensie anticipata la pensie limita de virsta florentaculea florentaculea Am o nelamurire in legatura cu calcularea pensiei de la anticipata la limita de virsta, in anul 2005 tatal meu sa pensionat anticipat avind pina in prezent o ... (vezi toată discuția)
Calculare vechime in munca adimicu adimicu In cazul unei pensionari pe caz de boala, se mai pot trece ca vechime in munca, anii de facultate la zi ( finalizati cu licenta) parcursi pe durata acestei ... (vezi toată discuția)