Buna ziua ,sant pensionat anticipat ,din cei 43 ani 4 luni si 15 zile ,am :41 ani 3 luni si 13 zile in conditii normale de lucru si 2 ani si 25 zile in grupa 2-a.Pe decizia de pensionare anticipata, se specifica la stagiu complet de cotizare astfel:
1-sistemul public -conditii normale de munca 35 ani 0 luni
2-sistemul public-conditii speciale de munca ani luni
3-sistemul militar 0 ani 0 luni
Stagiul total de cotizare 43 ani 4 luni si 15 zile
De aici reiese ca am avut in gr 2-a 0 ani si 0 luni.
In realitate eu am avut in gr 2-a o perioada de 2 ani si 25 zile.,aceasta perioada reiese numai din anexa la decizia de pensionare ,adica o alta pagina anexata deciziei de pensionare.Intrebarea mea este:de ce pe decizie nu e trecuta perioada in gr 2-a? Stie cineva daca sporurile din cartea de munca si din adeverintele depuse la casa de pensii,au intrat in calculul pensiei anticipate,sau aceste sporuri se iau in calcul doar la calcularea pensiei la limita de virsta? Nu ar fi fost normal sa mi se trimita si schema dupa care s-a calculat pensia anticipata?Aceasta schema se emite numai cind se calculeaza pensia la limita de varsta? Multumesc anticipat ptr raspuns.
Anii de grupa intra in total stagiu.
Nu aduc stagiu aferent.
Pentru anii de grupa vi s-a acordat punctaj suplimentar.
In calculul pensiei au intrat doar sporurile permanente.
Cereti buletinul de calcul.
Multumesc ptr raspuns,dar inca sint nelamurit .Cind se iau in calcul sporurile permanente?La calcularea pensiei anticipate,sau la calcularea pensiei la limita de varsta?In cit timp de la primirea deciziei de pensionare anticipata,pot cere schema de calcul?Exista un termen? Multumec anticipat ptr raspuns!
Au intrat.
Intra in calcul de la prima deschidere de drepturi daca au fost trrcute in carnetul de munca sau in adeverinte.
Puteti cere buletinul de calcul oricand doriti.
Nu exista un anume termen.
Valoare pensie
catalinsmadici
buna ziua ,
am primit decizia de pensionare anticipata la 60 de ani , in decizie se precizeaza ca varsta de pensionare pentru limita de varsta este 61 de ani ... (vezi toată discuția)