avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcerea din concediu post-natal....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcerea din concediu post-natal....

Buna ziua,lamuriti-ma va rog,ce se intampla daca dupa implinirea termenului concediului de crestere a copilului , functia pe care am avut-o s-a desfiintat?firma are vreo obligatie?sau contractul de munca se va incheia?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: monalisaalina , utilizator 14:05, 27 Februarie 2011
1. Legea 202/2002 spune:
Art.10...
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere şi ingrijire a copilului în varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul în timpul absentei.

2. Daca locul de munca a fost desfiintat angajatorul va poate oferi un alt loc de munca pe care nu sunteti obligata sa-l acceptati.
3. In aceasta situatie va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Va multumesc tare mult pt raspuns,insa mai am o intrebare ,angajatorul poate...sa ofere,dar daca nu are ..este obligat?
multumesc anticipat
Art. 65 nu reglementează în sarcina angajatorului obligaţiile de diligenţă de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.
1. In raspunsul meu am spus ca angajatorul poate sa va ofere un alt loc de munca asta insemnand ca nu este obligat sa o faca.
2. Cu atat mai mult nu are are aceasta obligatie daca in unitate nu are nici un post vacant.
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire concediu crestere copil 2 ani iban iban la revenirea din concediul de crestere a copilului, care sunt prevederile legale referitoare la obligatia angajatorului de a oferi acelasi loc de munca? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ewe ewe Buna ziua, O angajata care a fost in concediu crestere copil 2 ani, la intoarcere, angajatorul are obligatia de a-i asigura loc de munca sau are dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)