avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AVOCAT - CONSULTANT FISCAL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AVOCAT - CONSULTANT FISCAL

Am si eu o intrebare , va rog frumos sa-mi spuneti daca profesia de avocat este compatibila cu calitatea de consultant fiscal? Adica as vrea sa stiu daca poti fi in acelasi timp avocat si poti da exament pentru consultant fiscal?Stiu ca ai voie sa fii asociat in firma dar nu administrator etc Astept raspuns , va multumesc !
1. De unde ai scos enumerarea aia asa de mare? Ar fi bine sa precizam sursele...

2. Ce faci ca si consultant fiscal? Activitati comerciale? Nemijlocit? Inteleg...

Consider ca, daca nu poti fi salarizat ca si consultant fiscal caci e incompatibil, nu poti fi nici liber-profesionist ca si consultant fiscal fara sa fii incompatibil cu avocatura. Cred ca, in conformitate cu scopul legii, aceste doua lucruri sunt incompatibile.
Din cele prezentate de voi nu reiese ca ar fi incompatibil. Consilier fiscal = Consultant fiscal. este doar vorba de interpretare si un examen la CCF pentru ati da dreptul de a profesa. Nu inteleg care-i problema??? Daca ai doua facultati dreptul si aseul, ai intrat in barou si ai promovat examenul pentru atribuirea calităţii de consultant fiscal, nu vad de ce sa fie incompatibil?:-/
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2008
ContSters42967, utilizator
Multumesc frumos ghola ! Da, am 2 facultati , dreptul si ase-ul , am dat ex la barou acum 3 ani sunt av definitiv si doresc sa sustin si examenul pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal .

Multumesc si tie avlil sursa este Wikipedia, enciclopedia liberă 1.4. Incompatibilităţi şi compatibilităţi deoarece LEGEA nr. 51 din 7 iunie 1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat nu prea iti ofera prea multe detalii ....sunt multe lucruri cu care suntem compatibili dar din pacate nu prea cunoastem ...
Exercitarea activitatii de consultanta fiscala este o activitate independenta , Exercitarea independenta a calitatii de consultant fiscal se realizeaza numai pe baza raporturilor juridice civile si comerciale cu persoanele fizice sau juridice carora le acorda consultanta si fata de care acesta nu are nici un fel de interese materiale directe sau indirecte, cu exceptia onorariilor cuvenite pentru munca prestata in aceasta calitate - (Ordonanta Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala,)
loredy, daca nu-ti ajunge legea 51 (recunosc, nici mie nu-mi ajunge), te-ai gandit ca in loc de statut, doctrina si, poate, chiar jurisprudenta, sa apelezi la... wikipedia? Parca spuneai ca esti avocat...

Si mai am o nelamurire... daca participi (efectiv sau potential), ca si consultant fiscal, la activitati comerciale, iar legea aia insuficienta, 51, spune ca nu e voie, domnule avocat, cu activitati comerciale... mai intrebi daca exista incompatibilitate? :O

ghola, abia iti raspunsesem la intrebarea ta: ca sunt activitati comerciale nemijlocite. De aia. Vezi mesajul meu anterior. Poate imi contrazici si mie ce am scris acolo si atunci sunt cu un pas mai aproape de ideea voastra.
AVLIL a scris:


ghola, abia iti raspunsesem la intrebarea ta: ca sunt activitati comerciale nemijlocite. De aia. Vezi mesajul meu anterior. Poate imi contrazici si mie ce am scris acolo si atunci sunt cu un pas mai aproape de ideea voastra.


Ambele sunt profesii liberale.OK.
exemplu
Sunt membru CCF si m-am inscris si in barou ca avocat, platesc cotizatiile aferente? Pot ca avocat sa ma asociez intr-o soc.com care sa aibe ca domeniu de activitate Consultanta fiscala?
Consultantul fiscal face munca unui jurist pe probleme fiscale. Consultantul fiscal trebuie sa aibe cunostiine si in domeniul economic si in domeniul juridic (legislatia fiscala, muncii, comerciala). Nu te contrazic asta este punctul meu de vedere.
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compatibilitatea intre profesia de consilier juridic si avocat?! Brigitta-Greta Brigitta-Greta Buna ziua! As avea o intrebare. Daca stiu bine, nu poti fi in acelasi timp atat avocat cat si consilier juridic. Anul acesta am terminat Facultatea de Drept, ... (vezi toată discuția)
poti profesa ca avocat si contabil in acelasi timp? IrinaAlexa IrinaAlexa Buna ziua Poti sa fii avocat si contabil in acelasi timp? Multumesc (vezi toată discuția)
Avocat si contract de munca marianicoo marianicoo as vre sa stiu daca un avocat care este membru in barou (doar cu numele) are dreptul ,sau e legal sa fie si angajat cu contract ind.de munca. (vezi toată discuția)