buna ziua,
Sunt ii si sunt neplatitoare de tva.Nu am stiut ca trebuie sa depun declaratia 392 si am aflat abia vineri pe data de 25.02.O sa merg sa depun luni declaratia.Acum vreau sa o completez si nu stiu cum sa o completez.
1.cifra de afaceri=suma tuturor facturilor pe care eu le-am emis nu?
Specific ca eu emit facturi doar unei firme (srl)care e platitoare de tva.
2.livrari de bunuri si servicii
a)persoane inregistrare in scopuri de tva=cifra de afaceri
b)persoane neinregistrate in scopuri de tva=0
pana aici consider ca e corect,daca nu corectati-ma va rog.
Acum vine partea care ma pune in dificultate.Ce intra la achizitii (eu la cheltuieli am urm:xerox,cartele de telefon,taxi,obiecte de inventar,inchiriere spatiu,consumabile,protocol,transport tren,utilitati, ? (specific ca eu nu tin un JURNAL de CUMPARATURI).Activitatea pe care o desfasor e sondarea opinii publicii si nu am stiut ca mai si asta completat,credeam ca e de ajuns Registru incasari si plati.)
Acum sa inteleg ca trebuie sa imi cumpar un Jurnal pentru cumparaturi (sau un program) si sa iau fiecare achizitie(daca descoper pana luni ce intra la achizitii) si sa vad care e platitor de tva si care nu si sa adun tva-ul acolo unde e platitor de tva si sa completez coloanele aferente declaratiei 392 b.
3.Achizitii de la:
a)persoane inregistrare in scopuri de tva,valarea tva
b) persoane neinregistrate in scopuri de tva
Va rog sa nu imi raspundeti cu copy paste din legea declaratiei 392 b ca am citit-o dar nu sunt lamurita.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
O zi buna!
Declaratie 392
DANA LAURA
Buna, nu stiu cum trebuie sa completez decl.392 la o firma care in tot anul 2009 a emis o singura factura care contine avans cf. contract, inreg. in ... (vezi toată discuția)