avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Tatal meu este nascut in februarie 1951, are 40 de ani vechime in cadrul munci fara stagiu asimilate(armata), din care 19 ani si 6 luni lucrat in grupa II. A fost somer timp de 12 luni pana la 10 febr.2011.Incepand din maretie 2011 poate sa beneficieze pensie anticipate fara penalizari tinanad cont de anii lucrati in grupa II ??
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:36, 26 Februarie 2011
Pensie anticipata fara penalizare la 60 de ani,conditia de stagiu fiind de 43 de ani,fara stagiu asimilat.Cei 19 ani de grupa a II-a ii aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 4 ani si 9 luni.Asadar,daca are deja 40 ani +4 ani si 9 luni(perioada suplimentara)inseamna ca indeplineste conditiile pentru anticipata fara penalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul virsta de pensionare stanmilie stanmilie sunt nascut in 5 ianuarie 1951 sunt barbat am o vechime in cimpul muncii din sept.1969 continua am fost in armata in aceasta perioada 16 luni am lucrat in ... (vezi toată discuția)
Pensia si grupa de munca alexi alexi In anul 2019 voi implini 65 de ani, varsta pentru iesirea la pensie si .voi avea 40 de ani de munca,din care 14 ani si opt luni grupa a-II-a de munca.In ... (vezi toată discuția)
Despre data de pensionare nick100 nick100 Un barbat nascut in aprilie 1957, cu vechime in munca de 37 de ani din care 19 ani si 4 luni lucrate in grupa a II-a; armata 1 an si 4 luni;... cand se poate ... (vezi toată discuția)