Acum 3 ani de zile mi-a fost afectat un teren de catre exploatarea miniera iar ca drept despagubire am semnat o conventie de angajare pe o perioada nederminata.In prezent se fac disponibilizari la acea firma.Saptamana aceasta s-a intocmit tabelul cu cei care vor fi disponibilizati iar pe acel tabel sunt trecut si eu.Criteriile pentru care s-a intocmit tabelul sunt:
- persoanele care cumuleaza pensia cu salariul.
- persoanele care indeplinesc conditiile de varsta pentru pensionare.
- persoanele care au inregistrat nemotivate.
- persoanele care au avut invoiri.
- persoane care au avut concedii medicale.
- persoane care nu au copii in intretinere.
Nu ma incadrez in nici unul din criteriile enumerate mai sus.Sunt colegi care indeplinesc unele criterii din cele enumerate iar ei nu au fost trecuti pe tabel.
Mentionez ca in prezent mai am un teren care va fi si el afectat de catre exploatarea miniera.
Am fost in audienta la directorul general si mi s-a comunicat ca motivul pentru care voi fi disponibilizat este ca nu sunt de acord sa cedez si acel teren doar pentru a-mi pastra actualul loc de munca.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?Se poate da in judecata firma respectiva pentru a se face dreptate?Care ar fii pasi de urmat in acest caz.
Va rog daca se poate sa imi trimiteti un raspuns cat mai urgent.
Disponibilizarea trebuie sa aiba, potrivit art. 65 din codul muncii o cauza reala si serioasa nu de genul ca nu vreti sa mai cedati un teren exploatarii, acest lucru nu poate constitui un motiv de concediere de accea pueti ataca in instanta decizia de concediere, in caz ca se face acest lucru
In termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de incetare a raportului de munca va puteti adresa Tribunalului in a carui raza aveti domiciliu cu o actiune privind anularea deciziei de concediere.
Invocati in sprijinul dvs criteriile avute în vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere si in care dvs nu va incadrati.