buna ziua !am un pfa, cu activitate de prestari servicii,pe care as dori sa-l suspend,deoarece nu merge iar pe deasupra ,vad ca au inceput sa ni -se ceara fel de fel de declaratii,depuse in intervale de timp,mtode pt a- se da cat mai multe amenzi si a distruge sanatatea din cauza stres-ului celor care incearca sa faca ceva in tara asta.nu inteleg daca financiar-ul tot are in baza de date toate firmele si pfa-urile,ce rost mai are depuneri de fel de fel de declaratii,unele facute numai pe calculator si alte chestii de astea.unii sigur vor spune ca e mai simplu asa,poate ,dar cum a fost cu bazaconia de decl 320 care mi-a mancat doua zile,plus alergatura si nervi intinsi la maximum.am impresia,ca acesta este numai inceputul asa ca vreau sa suspend de urgenta orice activitate in acest sens. va rog mult sa-mi spuneti cu ce acte trebuie sa merg la camera de comert,asta pt a nu maii face o mie de drumuri si sa stau la cozi nesfarsite acolo..va multumesc pt ajutor !
Suspendarea se face la Registrul Comertului la care prezentati certificatul de inregistrare.
Apoi se depun actele de suspendare (in copie) emise de Oficiul Registrului Comertului la Administratia Finantelor Publice, pentru recalcularea impozitului pana la data suspendarii. Suspendarea nu poate fi pentru o data anterioara.
Dupa suspendarea la ORC va trebui sa mergeti si a Administratia Financiara sa depuneti o cerere de ,, regim derogatoriu" pt a numai depune declaratii, caz in care, nu trebuie sa aveti datorii la bugete.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Desfiintare pfa
A_NKA
Ce trebuie sa fac pentru suspendarea activitatii ca PFA?Trebuie platite ceva taxe? Daca se suspenda activitatea se pierde si autorizatia? (vezi toată discuția)