avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... APIA (ce se intampla daca ai teren si nu il cultivi?)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

APIA (ce se intampla daca ai teren si nu il cultivi?)

ce se intampla daca ai teren si nu il cultivi?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 17:32, 27 Februarie 2011
In cazul in care terenul se afla in proprietatea Dvs. si fara un motiv intemeiat nu il cultivati si nu luati masuri pentru intretinerea si protectia solului veti fi sanctionat/a administrativ conform legislatiei aflate in vigoare in acest moment.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Actual este prevazut in Legea fondului funciar nr. 18/1991, Art. 74. - Toţi deţinătorii de terenuri agricole sunt obligaţi să asigure cultivarea acestora şi protecţia solului. Art. 75. - (1) Proprietarii de terenuri care nu îşi îndeplinesc obligaţiile prevăzute la art. 74 vor fi somaţi în scris de către primăriile comunale, orăşeneşti sau municipale, după caz, să execute aceste obligaţii. (2) persoanele care nu dau curs somaţiei şi nu execută obligaţiile în termenul stabilit de primar, din motive imputabile lor, vor fi sancţionate, anual, cu plata unei sume de la 50.000 lei la 100.000 lei/ha, în raport cu categoria de folosinţă a terenului. (3) Obligarea la plata sumei se face prin dispoziţia*) motivată a primarului şi sumele se fac venit la bugetul local.

Dar este prevazut si asa s-a pronuntat ministrul Radulescu Adrian, ca amenzile vor fi de 400 de lei pe hectar, urmând să stabilească, prin ordonanţă, când va fi pusă în aplicare.
"Aceasta prevedere va fi introdusa in momentul in care legea este introdusa fie ca Ordonanta sau lege in Parlament. Am avut doua situatii statistice: 1,1 milioane hectare nelucrate au fost comunicate de Directia Generala pentru Agricultura, 1,3 milioane hectare de la APIA", a declarat Adrian Radulescu.
Cine stie daca nu sunt doar advertismente.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau ca terenul meu sa nu fie lucrat de nimeni adir2005 adir2005 Detin un hectar de teren agricol, la 200 Km de domiciliu, lucru ca imi face imposibil sa il lucrez acel teren. In fiecare an, ajung de 2-3 ori in acea ... (vezi toată discuția)
Teren nefolosit poate fi luat? dablue dablue Poate fi luat de primarie un teren aflat in proprietatea unei persoane, si fiind si intabulat, cu toate actele in regula ? Terenul nu a fost dar doar in ... (vezi toată discuția)
Cum pot scoate un teren de la plata impozitului. vallihullea vallihullea Am in proprietate 1 hectar de pamant in lunca Siretului. Anual este inundat si nu se poate cultiva nimic pe el. Cu toate acestea eu platesc impozitul chiar ... (vezi toată discuția)