avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care a valoarea unui precontract/arvuna scris de mana?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care a valoarea unui precontract/arvuna scris de mana?

care a valoarea unui precontract/arvuna scris de mana (fara notar)?
si daca are o valoare, care este forma corecta a unuia?
multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 17:12, 27 Februarie 2011
ca si orice contract are valoare juridica si poate produce efecte juridice. Insa pentru a fi recunoscute aceste efecte, in caz de neexecutarea a contractului de buna voie este necesara o sentinta judecatoreasca. In cazul in care este vb. despre instrainari de imobile, este necesar ca respectivul contract sa imbrace forma autentica (contract notarial). Chiar si in aceasta situatie inscrisul are valoarea unui inceput de dovada scrisa.
In orice conditii, contractul trebuie semnat de mabele parti, datat, obiectul trebuie sa fie clar determinat si daca este posibil sa fie semnat si de 2 martori.
Nu are nici o valoare. Nu va bazati pe asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare Jino_Marius Jino_Marius Buna Ziua! Acuma 3 ani am facut contract de vanzare-cumparare, \\"de mana\\", adica nu in fata unui notar dar cu martori, pentru o casa.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Contract donatie ContSters264603 ContSters264603 Buna ziua, In cazul in care se fac donatii in bani catre un ONG prin transfer bancar/alimentare cont, este necesara incheierea unui contract intre asociatie ... (vezi toată discuția)
Legat cu titlu particular. are valoare juridică înregistrarea video? alinapopa2009 alinapopa2009 Buna seara daca din ultima dorinta a unei persoane am fost aleasa sa mostenesc o parte din ce detine, dar din cauza ca nu ma asteptam sa moară nu am facut ... (vezi toată discuția)