avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Act de vanzare-cumparare

Buna Ziua!
Acuma 3 ani am facut contract de vanzare-cumparare, "de mana", adica nu in fata unui notar dar cu martori, pentru o casa.Intrebarea mea este urmatoarea:Acest act de vanzare-cumparare are vreo valoarea in instanta?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:59, 12 Septembrie 2013
Acest "contract de vanzare-cumparare de mana cu martori" se numeste antecontract sau precontract si are valoare juridica in instanta.
Dvs. in baza acestui antecontract (chitante) veti solicita instantei emiterea unei sentinte judecatoresti care sa tina loc de act autentic.
Multumesc pentru raspuns dar as mai avea o intrebare:Am vazut cum este un model de antecontract iar contractul pe care l-am semnat eu continea doar o pagina nu mai multe, este si acest contract de o pagina considerat un antecontract?
Precontractele nu au o forma predefinita, dar daca in interiorul lor exista cele doua elemente obligatorii (plata pretului si predarea bunului) atunci sunt valabile, indiferent de forma pe care le imbraca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)
Precontract vanzare/cumparare locuinta liliana_S liliana_S Bunaziua, am urgenta nevoie de ajutorul Dvs. sunt plecata de 13 ani din tara si este normal ca nu cunosc toate legile. mama mea doreste sa vanda casa ... (vezi toată discuția)
Act intocmit de mana mariusbt1 mariusbt1 daca achizitionez un apartament pentru care initial ofer un avans prin act intocmit de mana cu martori.daca dupa aceea nu se va respecta intelegerea acest act ... (vezi toată discuția)