avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua! Am rugamintea de a-mi spune daca :
1. o mostenire de la parinti decedati intra la partajul de la divort?!
2. cum se calculeaza taxa de succesiune, in functie de ce?
3. parinti mei au decedat la o diferenta de 3 luni, se mai face succesiune separata ptr.(sau dupa) fiecare?
Multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:48, 27 Februarie 2011
1. Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii si nu fac obiectul partajului.
2 Taxa se calculeaza in functie de valoarea masei succesorale.
3 Sucesiunea se face pentru fiecare in parte.
mostenirea primita de la parinti nu face obiectul unei actiuni de partaj. taxa se calculeaza in functie de valoarea bunurilor care fac obiectul succesiunii. succesiunea se face separat pt cei doi decedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sorin1973 sorin1973 buna seara.am si eu o intrebare referitoare la o succesiune.s a deschis un proces civil la care suntem 3 mostenitori ,2 copii si un parinte supravietuitor.ce ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)