avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de credit ipotecar nesemnat de directorul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de credit ipotecar nesemnat de directorul bancii

Contractat credit ipotecar, contractul de credit fiind incheiat in doua exemplare(unul pentru banca, celalalt pentru imprumutat).
Pe exemplarul imprumutatului nu apare semnatura directorului bancii, desi este stipulata la sfarsitul contractului, ca de altfel pe nicio fila.
Contractul este semnat doar de consilier clienti si de imprumutat.
Citez din contract:
''Contract de credit
Intre:
Banca X.....reprezentata de A in calitate de director si de B in calitate de consilier clienti
si
C...imprumutat...''

Contractul mai este valabil?
Cel mai recent răspuns: cristinan44 , utilizator 13:38, 1 Martie 2011
-parerea mea e ca nu mai este valabil . Dar fiind vorba de un contract ... trebuie stabilita nulitatea prin instanta. Bafta !
Ar mai fi de adaugat si faptul ca polita de asigurare a imobilului in cauza a fost semnata de imprumutat, la solicitarea bancii, nu de asigurat.
Ce se poate intampla?
adica nu prea inteleg cum "nu a fost semnata de asigurat ci de imprumutat"
banuiesc ca ati luat creditul,prin contract va obligati sa incheiat o polita de asigurare care sa fie in favoarea bancii si ati facut acea asigurare.
unde este neregula ?
dvs ati semnat contractul iar pe cel de la banca banuiesc ca exista si semnatura directorului .
unde ar fi problema si ce incercati sa rasturnati ?
oricum banii i-ati primit si v-ati folosit de ei.
poate duce la anularea contractului, insa pe ce a ramas la ei posibil sa fie semnatura lui, si a dvs.
nu cred ca merita sa nu mai pl ratele si sa riscati. aveti o ipoteca totusi.
Contractul de credit este valid daca poarta semnatura reprezentantului legal al unitatii bancare. Acest reprezentant legal este constituit din doua persoane: una este directorul sucursalei respective sau adjunctul sau, iar cea de-a doua este de regula, un consilier de credite. Poate ca, pe contractul de credit ce v-a fost remis dvs, directorul sucursalei a omis sa semneze, iar semnatura acestuia se regaseste pe exemplarul arhivat la banca. Ar fi o joaca de copil sa sistati plata ratelor, pentru acest viciu de forma al contractului, exemplarul dvs. Si daca mergeti in instanta, ce considerati ca se va declara nulitatea acestui contract? Nicidecum, stimate domn! Platiti ratele in continuare, reinnoiti asigurarea atunci cand este necesar, caci, altfel la 90 de zile in intarziere, veti avea executata garantia imobiliara, iar atunci, nu veti mai acorda atata atentie pe faptul ca, in contractul dvs de credit, semnatura directorului de sucursala, LIPSESTE :D
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Contract cu banca auroraica auroraica Buna ziua. Este vorba despre un contract cu banca pentru cumpararea unui televizor . In seare zilei de 04. 11.11 am mers la banca sa semnam contractul era si ... (vezi toată discuția)
Contract credit nesemnat de ambele parti adela_d_01 adela_d_01 Buna ziua Detin un credit de nevoi personale la una din bancile din Romania. Pe contractele de credit mi s-a solicitat sa semnez pe fiecare pagina in parte, ... (vezi toată discuția)
Ipoteca lauranew lauranew buna ziua in urma cu trei ani am ajutat o familie (prieteni) sa obtina un credit si am pus ipoteca apartamentul meu. de cateva luni refuza sa plateasca ... (vezi toată discuția)