avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract credit nesemnat de ambele parti
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract credit nesemnat de ambele parti

Buna ziua

Detin un credit de nevoi personale la una din bancile din Romania. Pe contractele de credit mi s-a solicitat sa semnez pe fiecare pagina in parte, asa ca m-am conformat. Din partea bancii, la finalul contractului, exista scrise 2 nume ale reprezentantilor din partea bancii. Am observat pe contractul MEU, pe care l-am aduc acasa, faptul ca banca nu a semnat pe FIECARE pagina ca si mine, ci a pus doar stampila, iar la finalul contractului exista doar semnatura unui singur reprezentant, celalalt, chiar daca este mentionat numele sau, nu a semnat nicaieri. Practic eu am un contract stampilat pe fiecare pagina, dar semnat doar de un singur reprezentant si doar la finalul contractului, nu si pe restul paginilor. Probabil ca pe exemplarele care au ramas la banca, reprezentantii au remediat acest neajuns, insa in contractul meu situatia sta asa cum am descris-o. Intrebarea mea este daca acest contract poate fi considerat nul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:24, 17 Aprilie 2012
Nu, contractul e in derulare, asumat,liber consimtit de ambele parti. Consimtamantul care consta in hotararea de a incheia acel contract, este exprimat cu intentia de a produce efecte

Condițiile esențiale pentru validitatea contractului
Art. 1.179. -noul cod civil
(1) Condițiile esențiale pentru validitatea unui contract sunt:
1. capacitatea de a contracta;
2. consimțământul părților;
3. un obiect determinat și licit;
4. o cauză licită și morală


Sa zicem prin absurd ca acel contract ar fi nul, partile se repun in situatia anterioara, adica dvs le inapoiati banii, iar banca va da ratele platite, comisioane, dobanda si ce v-a mai luat.
Daca instanta ar decide ca acel contract e nul, nu inseamna ca banii raman la dvs
In niciun caz nu se poate vorbi de nulitate. :)) Poate daca nu semnati dvs, puteati sa sustineti ca nu v-ati exprimat consimtamantul. :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat dointza dointza Buna ziua, spuneti-mi va rog in ce conditii se pot face conventie de promisiune bilaterala de vanzare cumparare , contract de constituire a dreptului de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara semnatura si stampila angajatorului ionutciprian ionutciprian am si eu o intrebare acum ceva timp ma-m anjajat la o fabrica de paine si am semnat contractul dar se pare ca cel pe care al am eu nu are stampila firmei si ... (vezi toată discuția)
Contract de garantie nedatat Deigim Deigim Buna ziua, Lucrez ca stivuitorist intr-un depozit de logistica,la data angajarii am semnat un contract de garantie suplimentara in bani,Dupa un an si jumatate ... (vezi toată discuția)