avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca fara semnatura si stampila ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca fara semnatura si stampila angajatorului

am si eu o intrebare acum ceva timp ma-m anjajat la o fabrica de paine si am semnat contractul dar se pare ca cel pe care al am eu nu are stampila firmei si semnatura angajatorului acest contract este valabil fara stampila firmei acest contract are nr. de registrare asi dori sa aflu daca este valabil fara stampila
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 9 Martie 2014
Solicitati sa vi se semneze contractul de munca de catre persoana imputernicita din firma, sa se stampileze si, pentru a fi sigura ca nu e o problema, solicitati-le copie dupa pagina din revizal unde v-au inregistrat si transmis datele in momentul angajarii.
Valabilitatea unui contract nu este data de aplicarea sau neaplicarea unei stampile.

Art. 1246 alin. (1) C.civ. dispune că „orice contract încheiat cu încălcarea condiţiilor cerute de lege pentru încheierea sa valabilă este supus nulităţii, dacă prin lege nu se prevede o altă sancţiune”.

In art. 1179 C.civ. sunt enumerate conditiile esentiale necesare pentru validitatea unui contract :
1. capacitatea de a contracta;
2. consimtamantul partilor;
3. un obiect determinat si licit;
4. o cauza licita si morala.

Prin urmare, un c.i.m. semnat de ambele parti este valabil chiar daca nu are stampila angajatorului.
De cele mai multe ori , cei de la resurse umane dau intai salariatului sa semneze contractul de munca, apoi angajatorului.Dvs ati semnat, iar ei, probabil v-au inmanat direct acel exemplar care ar fi trebuit sa ramana la dvs, fara sa-l mai dea si angajatorului la semnat si stampilat.Solicitati celor de H.R sa rezolve problema, sigur o vor face.:)
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011,la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Prin urmare, refuzul angajatorului de a va elibera un exemplar de pe c.i.m.poate fi sesizat ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cred ca lucrez fara contract de munca xtreme07 xtreme07 Buna Ziua, As avea nevoie de putin suport. Lucrez de 2 zile la un restaurant, dar nu sunt sigur ca voi fi platit. De ce nu sunt sigur de asta ? Motivul ... (vezi toată discuția)
Stampila gresita pe contract artpaso artpaso Buna ziua, Daca pe un contract este aplicata stampila altei societati comerciale poate fi considerat nul? Daca da,care este legea care reglementeaza acesta ... (vezi toată discuția)
Contract de munca sau nu?? sherezhada88e sherezhada88e Buna ziua, doresc sa stiu unde pot afla cat mai repede daca am contract de munca la firma la care lucrez. Ei mi-au prezentat mie un contract semnat si ... (vezi toată discuția)