am si eu o intrebare acum ceva timp ma-m anjajat la o fabrica de paine si am semnat contractul dar se pare ca cel pe care al am eu nu are stampila firmei si semnatura angajatorului acest contract este valabil fara stampila firmei acest contract are nr. de registrare asi dori sa aflu daca este valabil fara stampila
Solicitati sa vi se semneze contractul de munca de catre persoana imputernicita din firma, sa se stampileze si, pentru a fi sigura ca nu e o problema, solicitati-le copie dupa pagina din revizal unde v-au inregistrat si transmis datele in momentul angajarii.
Valabilitatea unui contract nu este data de aplicarea sau neaplicarea unei stampile.
Art. 1246 alin. (1) C.civ. dispune că „orice contract încheiat cu încălcarea condiţiilor cerute de lege pentru încheierea sa valabilă este supus nulităţii, dacă prin lege nu se prevede o altă sancţiune”.
In art. 1179 C.civ. sunt enumerate conditiile esentiale necesare pentru validitatea unui contract :
1. capacitatea de a contracta;
2. consimtamantul partilor;
3. un obiect determinat si licit;
4. o cauza licita si morala.
Prin urmare, un c.i.m. semnat de ambele parti este valabil chiar daca nu are stampila angajatorului.
De cele mai multe ori , cei de la resurse umane dau intai salariatului sa semneze contractul de munca, apoi angajatorului.Dvs ati semnat, iar ei, probabil v-au inmanat direct acel exemplar care ar fi trebuit sa ramana la dvs, fara sa-l mai dea si angajatorului la semnat si stampilat.Solicitati celor de H.R sa rezolve problema, sigur o vor face.:)
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011,la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia: a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Prin urmare, refuzul angajatorului de a va elibera un exemplar de pe c.i.m.poate fi sesizat ITM-ului.