avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Va multumesc pt raspuns!
Mai am cateva intrebari:
1. cine stabileste valoarea masei succesorale?
2. ce documente trebuiesc ptr. a incepe succesiunea dat fiind vorba despre o casa la tara si teren arabil extra si intravilan?
3. se pot face succesiunile dupa ambii parinti concomitent?
4. cam care ar fi durata rezolvarii(incheierii) unei succesiuni?
Va multumesc foarte mult ptr amabilitate!
va doresc o seara buna!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 09:26, 28 Februarie 2011
1. Notarul;
2. Tot el va spune la prima intrevedere ce acte trebuie sa aduceti;
3. Da;
4. Depinde de cat de repede aduceti actele si martorii.
daca toti mostenitorii va intelegeti atunci puteti merge la notar pt dezbaterea succesiunii, notarul va stabili conform legii care sunt cotele fiecaruia, cat primiti fiecare. durata ar fi de maxim o saptamana.
elga50 a scris:

.....
4. Depinde de cat de repede aduceti actele si martorii.

Martori pentru ce?
Care sa declare ca l-au cunoscut pe defunct, ca stiu ca nu mai sunt si alti mostenitori, ca, din cauza faptului ca in diferite acte numele defunctului este scris diferit (X1, X2) si ca X1 este aceeasi persoana cu X2 etc.

Am facut doua succesiuni si mi-au trebuit de fiecare data martori.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
elga50, moderator
Am inteles =D>:ok:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii. Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, In cazul in care se procedeaza la deschiderea succesiunii, ce trebuie stiut in momentul in care cel care solicita succesiunea, se prezinta la ... (vezi toată discuția)
Mostenire armataa armataa Am si eu urmatoarea speta: in urma bunicilor din partea tatalui au ramas trei mostenitori, toti in viata. Au facut succesiunea iar mostenirea a fost impartita ... (vezi toată discuția)
Succesiune danielapric danielapric Mai am o intrebare,nu am facut succesiunea dupa moartea tatalui meu care a decedat acum 4 ani.O pot face si ce costuri implica acest lucru,multumesc (vezi toată discuția)