avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ochelari de vedere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ochelari de vedere

Salut.
Am si eu o nelamurire. Sunt programator si lucrez la o firma de software. In urma ultimului consult medical general, din seria de analize medicale prevazute de lege la 1 an de zile, la medicina muncii, mi s-a prescris de catre medicul oftalmolog sa port ochelari de vedere. In acest sens mi s-a dat si reteta corespunzatoare. Mentionez ca pana acum nu am purtat ochelari de vedere. Intrebarea mea este : este angajatorul obligat sa suporte contravaloarea (sau o parte din aceasta) ochelarilor? Exista vreo lege in vigoare in acest sens ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:40, 19 Mai 2008
Hotărâre nr. 1028 din 09/08/2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 710 din 18/08/2006. Actul a intrat in vigoare la data de 01 octombrie 2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rețetă greșită SteveS SteveS Bună ziua! De curând am fost la un consult oftalmologic, la o clinică particulară ce are contract cu firma unde lucrez. S-a stabilit că am miopie, mi-a ... (vezi toată discuția)
Decontare ochelari Daniela niculita Daniela niculita Buna ziua! Lucrez pe funcția de casier la un CAR Pensionari este o unitate non profit, după un control la doctorul oftalmilog mia dat reteta sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Pauza legala pentru munca exclusiv la calculator imagdab imagdab Buna ziua, As avea rugamintea sa imi raspundeti daca este reglementata in vreun fel pauza legala pentru munca exclusiv la calculator. Medicii oftalmologi ... (vezi toată discuția)