avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inmatriculare auto fara taxa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inmatriculare auto fara taxa

Buna, sunt din Resita, Caras-Severin, am achizitionat un autoturism din Spania, si as dori sa-l inmatriculez fara taxa...aproximativ 3000 euro. Am un prieten avocat din Resita care mi-a spus ca anul trecut s-a facut o petitie catre CEDO prin care s-a cerut sa se spuna legalitatea taxei de poluare, fapt care a atras amanari la procesele de inmatriculare fara taxa sau de recuperare a taxei. M-a indrumat sa ma indrept catre Bucuresti sau Cluj, unde inca se judeca si se mai castiga. Am o verisoara cu domiciliul in Bucuresti pe care as putea inmatricula masina. Credeti ca am vreo sansa sa o inmatriculez fara noua taxa din 2011?
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 08:40, 1 Martie 2011
Este foarte greu sa va spunem daca aveti sanse sau nu. Spun acest lucru din cauza practicii neunitare la nivelul instantelor nationale. Daca prietenul dumneavoastra avocat v-a indrumat catre cele doua instante, treceti la treaba :) . Eu cel putin impartasesc ideea asupra faptului ca o astfel de taxa este discriminatorie, dar nu raportat la perceperea ei in sine, ci raportat la modul de calcul, cuantumul sumei si factorii luati/neluati in seama in formulele de calcul.

Spor la treaba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa inmatriculare axncrime axncrime cum pot sa-mi recuperez taxa de prima inmatriculare dupa ce o sa o platesc ?in bistrita nasaud se accepta? (vezi toată discuția)
Taxa de inmatriculare ciobidan ciobidan Buna ziua tuturor ! Ma numesc Ciobanu Daniel, nou utiliyator al acestiu site si doresc un punct de vedere referitor la aceste actiuni de recuperare a taxei de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto atty nagy atty nagy Mi-am cumparat acum un autoturism euro 3 ,si toti prietenii ma lamuresc sa nu fac nici un demers pt recuperarea taxei de prima inmatriculare pe care vreau s-o ... (vezi toată discuția)