Buna ziua ! De foarte mult timp creez tablouri si desene in creion iar acum as dori sa incep sa vand din ele , cat mai repede, problema e ca nu stiu cum as putea sa fac asta cat mai legal si pe o perioada cat mai lunga de timp pt ca intentionez sa creez si dupa ce , sa presupunem , le-as vinde pe cele pe care le am acum .As dori sa stiu cum pot sa le vand cat mai repede si cat mai eficient , gen impozite mai mici .Sa-mi creez un PFA deoarece impozitele sunt mai mici iar infiintarea dureaza mai putin sau un SRL tinand cont ca eu nu am nici o certificare profesionala sau de orice alt fel care sa-mi ateste studiile in domeniul picturii sau desenatului , singurul meu atu fiind talentul si lucrarile mele . Ar putea sa fie trecuta ca experienta profesionala lucrarile realizate de mine si astfel sa-mi pot infiinta un pfa pt ca mi-ar lua mai putin timp si as fi impozitat mai putin.Mentionez ca am si grad de handicap gradul 1 , oare asta mi-ar aduce cine stie ce beneficii la infiintarea actelor sau la impozitare? Nu vreau decat sa-mi pot vinde tablourile cat mai repede si cat mai legal .
Nu. Experienta se dovedeste cu acte, nu cu lucrari executate in baza unui talent latent. Deci PFA nu puteti infiinta.Posibil SRL. Cred ca ar fi mai bine sa contactati o firma care deja se ocupa de acest aspect.